De ce au femeile întotdeauna ultimul cuvânt de spus?

Nu-i aşa că femeile au întotdeauna ultimul cuvânt de spus? Bărbaţii îmi pot da dreptate, însă cu siguranţă nu au idee că această tendinţă a femeilor de a vorbi mai mult, de a fi ele mai presus de cuvântul sexului tare nu este o simplă trăsătură moştenită de la mama soacră, ci chiar o urmare a modului în care sunt născute.
De ce au femeile întotdeauna ultimul cuvânt de spus?

Nu-i aşa că femeile au întotdeauna ultimul cuvânt de spus? Bărbaţii îmi pot da dreptate, însă cu siguranţă nu au idee că această tendinţă a femeilor de a vorbi mai mult, de a fi ele mai presus de cuvântul sexului tare, nu este o simplă trăsătură moştenită de la mama soacră, ci chiar o urmare a modului în care sunt născute.


Potrivit unui raport publicat în jurnalul Neurosciene, persoanele de sex feminin se nasc cu o proteină numită FOXP2, produsă de gena cu acelaşi nume şi care joacă un rol esenţial în dezvoltarea limbajului şi exprimarea orală (articulaţie, gramatică etc.).

Acest lucru a fost descoperit în urma unui studiu ştiinţific realizat de cercetătorii americani de la Universitatea din Maryland, care au efectuat iniţial experimente pe animale de laborator. Ulterior, cercetarea a fost extinsă pe un grup de 10 copii, fetiţe şi băieţei, cu vârste între 3-5 ani, cărora le-a fost măsurat nivelul de proteină Foxp2. Rezultatele au indicat că, în comparaţie cu băieţii, fetiţele au cu 30% mai multă proteină Foxp2 în zona creierului responsabilă cu funcţia de comunicare.


Numeroşi cercetători au încercat de-a lungul timpului să afle răspunsul la întrebarea: de ce vorbesc femeile mai mult decât bărbaţii?, însă fără prea mult succes.

Ei au descoperit totuşi că, în medie, o femeie pronunţă zilnic de trei ori mai multe cuvinte decât bărbaţii, iar acest lucru se poate observa încă din copilărie, când fetiţele au tendinţa de a vorbi mult mai repede şi mai complex decât timizii băieţei.

Desigur, această descoperire nu vrea incrimineze absolut toate femeile că sunt nişte caţe care nu se pot opri din pălăvrăgeală, însă poate fi un bun start pentru a înţelege mai bine complexitatea universului feminin.

Sursa: theweek.com

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Cristina Tănase Damian: despre prezența tatălui la naștere