Dani Oţil strânge kilometri pentru copiii bolnavi de hemofilie

Cunoscut pentru implicarea sa în campaniile umanitare, Dani Oţil lansează un nou proiect: în weekendul 23-24 aprilie, juratul de la Bravo, România! va aduna kilometri pentru a ajuta copiii bolnavi de hemofilie.
Dani Oţil strânge kilometri pentru copiii bolnavi de hemofilie

Cunoscut pentru implicarea sa în campaniile umanitare,  Dani Oţil lansează un nou proiect: în weekendul 23-24 aprilie, juratul de la Bravo, România! va aduna kilometri pentru a ajuta copiii bolnavi de hemofilie. 

Urban Run Challenge este o competiţie urbană de alergare ce se va desfăşura în cadrul unui centru comercial din capitala, cu scopul de a strânge cât mai mulţi kilometri sportivi care vor fi ulterior transformaţi în donaţii pentru pacienţii de hemofilie din România. Va fi o competiţie inedită organizată în premiră într-un mall. Aici va fi amenajat un traseu de alergare unde se vor desfăşura trei probe: două pentru participarea individuală şi una pentru echipe. Evenimentul este deschis pentru oricine. Pentru a participa este nevoie de o înscriere on-line la adresa http://smartatletic.ro/urc/inscrieri. Taxa de participare este de 50 lei/pers si ea reprezintă 100% donaţie către cauza de caritate a evenimentului.

În 2016, Dani Otil şi-a propus ca toţi kilometrii pe care îi strânge în urma activităţilor sale sportive (antrenamente, competiţii, curse, etc.) să fie transformaţi în bani şi donati bolnavilor de hemofilie. Până în acest moment, matinalul a adunat aproximativ 1500 de kilometri, tinta fiind de 15.000 de km. Vor exista două competiţii mari organizate de Dani, prin care el va apela la ajutorul prietenilor şi al oamenilor pasionati de sport, şi asta pentru a creşte numărul de kilometri. 

Despre Academia de Hemofilie

Academia de Hemofilie reprezintă o iniţiativă a Asociaţiei Naţionale a Hemofilicilor din România (ANHR) în sprijinul copiilor cu hemofilie şi a părinţilor acestora. Prima ediţie a fost organizată în anul 2015 şi peste 80 de copii au învăţat cum să-şi administreze singuri tratamentul, cum să-şi gestioneze afecţiunea. Pe scurt, şi-au câştigat independenţa. ANHR a lansat la finalul anului 2015 campania „Strângem kilometri pentru pacienţii cu hemofilie” pentru a aduna fondurile necesare organizării celei de-a doua ediţii a Academiei de Hemofilie. Membrii asociaţiei şi-au propus ca pe durata campaniei să adune 15.000 de kilometri prin asocierea cu diferite evenimente sportive care, ulterior, să fie echivalaţi de susţinătorii asociaţiei, în suma necesară organizării celei de-a doua ediţii a Academiei de Hemofilie. Peste 400 de copii aşteaptă cu nerăbdare să se înscrie la Academia de Hemofilie. Este un proiect salvator de vieţi pentru ei.

Hemofilia este o tulburare ereditară, de coagulare a sângelui, care se manifestă de obicei la persoanele de sex masculin. La aceşti pacienţi, factorul VIII sau IX de coagulare a sângelui este fie absent, fie insuficient, din cauza unui defect genetic al cromozonului X. Este o afecţiune care se manifestă prin episoade hemoragice spontane sau survenite în urma unor traumatisme şi care, netratată sau incorect tratată este invalidantă.

Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex