Cum te poți autosabota când vrei să slăbești

Deși am fi tentați să dăm vina pe cei din familie care nu sunt la regim de slăbire că nu putem respecta un program alimentar, de multe ori obiectivele nu sunt realiste
12.03.2021 | Mădălina Drăgoi
Cum te poți autosabota când vrei să slăbești
foto Shutterstock

Cine nu a fost la cura de slăbire măcar o dată, să ridice mâna sus. Ei bine, tot mai mulți experți în nutriție admit astăzi și importanța suportului psihologic de care este nevoie atunci când vrei să faci schimbări în stilul de viață. Pentru că mintea ne poate ajuta să ajungem la scopul propus sau din contră, ne poate pune piedici importante.

 

Dacă porniți cu încredere maximă în forțele propriii atunci când vreți să schimbați ceva în modul în care corpul dumneavoastră arată (apropo, gândiți-vă dacă sănătatea primează atunci când vreți să slăbiți sau doar proba costumului de baie care vă așteaptă la vară), nu vă mirați dacă mai pierdeți din entuziasm.

Slăbirea nu se poate petrece peste noapte, la fel cum nici îngrășarea nu se produce instant

Slavă Domnului, organismul uman este inteligent și nu ascultă dorințe de tip slăbire instant. Așadar, acordați importanță nu doar nutriției și mișcării ci și gândurilor dumneavoastră.

Gânduri negative care te fac să renunți

”Nu sunt în stare de nimic”, ”Iar am mâncat ciocolată, nu mai contează acum am pierdut și dieta asta”, ”Degeaba fac eforturi, abia am slăbit un cm în talie” sunt doar câteva dintre gândurile firești care vă pot inunda mintea. Însă este important să știți exact că slăbirea este un proces de lungă durată, iar rezultatele apar în timp. Dacă obiectivul dumneavoastră este să fiți sănătoase poate veți fi mai răbdătoare, decât atunci când vreți doar să încăpeți într-o rochie nouă pe care abia ați cumpărat-o.

Nu veți slăbi drastic ci gram cu gram

De asemenea, nu vă gândiți că din măsura L veți ajunge direct în măsură S. Creionați-vă mental momentul în care veți încăpea în haine M-L, apoi M și apoi S-M și abia apoi S.

Cereți ajutorul unui specialist în psihologie dacă simțiți că singură nu puteți face acest drum.