Cum sa indentificam produsele din piele

Nu este nimic mai enervant ca atunci cand cumparam un articol de imbracaminte sau de incaltaminte din piele si ne dam seama, mai tarziu ca de fapt am fost pacaliti, acesta nefiind din piele.
22.02.2011
Cum sa indentificam produsele din piele
Cum sa indentificam produsele din piele

Nu este nimic mai enervant ca atunci cand cumparam un articol de imbracaminte sau de incaltaminte din piele si ne dam seama, mai tarziu ca de fapt am fost pacaliti, acesta nefiind din piele. Exista mai multe modalitati de verificare daca un produs este sau nu din piele naturala, dupa cum urmeaza:

  • Mirositi produsul de imbracaminte. Pielea are un miros specific. Daca nu cunoasteti acest miros, mergeti intr-un magazin care comercializeaza produse din piele, si insusiti-va mirosul.
  • Verificati daca produsul este etichetat. Pentru articole de incaltaminte, eticheta sau ambalajul trebuie sa contina: denumirea produsului; denumirea si/sau marca producatorului; marimea, culoarea, modelul; modul de intretinere (forma de prezentare uzuala a acestor instructiuni este un prospect introdus in ambalajul de comercializare);
  • Articolele de incaltaminte de exemplu, trebuie sa respecte conditiile de etichetare a materialelor utilizate si sa aiba aplicate pictogramele corespunzatoare materialelor utilizate
  • Eticheta trebuie sa fie vizibila, bine aplicata si accesibila, iar pictogramele trebuie sa fie suficient de mari pentru ca informatiile continute de acestea sa fie usor de inteles. De exemplu, gentile din piele naturala au atasat uneori un mic petic din acea piele tocmai ca dovada a calitatii acesteia.
  • Achizitionati produse din piele doar din magazinele de specialitate, pentru a avea garantia calitatii lor. Uitati-va la pret. Daca costul unei genti este mult prea mic pentru o geanta de piele, atunci cu siguranta nu este din piele naturala, ci din inlocuitor.
  • Nu de multe ori devenim foarte pretentiosi cand vine vorba de calitatea si valoarea estetica a lucrurilor pe care le folosim, de aceea cererea si oferta pe acest sector a fost dintotdeauna solida. Piata cunoaste si profita de faptul ca suntem dispusi sa cheltuim sume signifiante de bani doar pentru a gasi si achizitiona produse de calitate superioara si de marca.

    Cand ne referim la produse de calitate, hainele si accesoriile din piele sunt printre cele mai cautate, motiv pentru care producatorii si vanzatorii dezvolta si comercializeaza si mai multe produse de acest fel.

 

 

 

Piele Naturala

Piele Sintetica

Alte Materiale

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Ce simptome dă cancerul de ficat și cum se tratează