Cum poate fi replantat dintele dupa un accident?

Avulsia este unul dintre accidentele cele mai "spectaculoase" pe care le poate suferi un dinte. Ea consta in iesirea completa a dintelui, inlcusiv radacina, din alveola sa.
Cum poate fi replantat dintele dupa un accident?
Cum poate fi replantat dintele copilului dupa un accident?

Avulsia este unul dintre accidentele cele mai „spectaculoase” pe care le poate suferi un dinte. Ea consta in iesirea completa a dintelui, inlcusiv radacina, din alveola sa.

Replantarea este tehnica prin care un dinte permanent, de obicei unul din regiunea anterioara – incisiv central, incisiv lateral sau canin – este reinserat in alveola dentara dupa avulsia lui accidentala.

Replatarea dintilor permanenti continua sa fie o practica folosita datorita faptului ca ea asigura mentinera prelungita a dintelui in cavitatea bucala, mai ales daca are loc cat mai repede dupa accident.

Dintele replantat are rol de mentinator de spatiu pentru dintii vecini, o functie importanta in perioada de dentitie mixta.

 
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație