Cum ne ajută creierul să nu luăm decizii greşite

O regiune a creierului care îi ajută pe oameni să evite luarea deciziilor greşite, funcţionând ca o formă de conştiinţă, a fost descoperită de cercetătorii britanici, care au denumit acest ghem de neuroni "polul frontal lateral".
11.03.2014
Cum ne ajută creierul să nu luăm decizii greşite

O regiune a creierului care îi ajută pe oameni să evite luarea deciziilor greşite, funcţionând ca o formă de conştiinţă, a fost descoperită de cercetătorii britanici, care au denumit acest ghem de neuroni „polul frontal lateral”.

Unele zone ale creierului controlează modul în care sunt puse în aplicare deciziile, însă această regiune, nou descoperită, este responsabilă pentru gândurile de tip „ce-ar fi fost dacă” oamenii ar fi luat altă decizie.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Oxford au ajuns la această descoperire după ce au scanat creierul uman în două moduri diferite.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Bărbaţii uită mai repede
Bărbaţii uită mai repede
Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi
Recomandări: