Cum influenţează iodul dezvoltarea neurologică a fătului

Experţii în sănătate au aflat, în urma unei cercetări desfăşurate pe parcursul a doi ani, că femeile care urmează o dietă bogată în iod dau naştere unor copii care se descurcă mai bine să citească fluent şi corect în anii de şcoală. Omaneii de ştiinţă de la Universitatea din Tazmania au studiat în perioada 1999-2001, caracterizată printr-o lipsă severă de iod în alimentaţie, peste 200 de nou-născuţi, ai căror mame frecventau spitalul Royal Hobart din acelaşi oraş.
Cum influenţează iodul dezvoltarea neurologică a fătului

Experţii în sănătate au aflat, în urma unei cercetări desfăşurate pe parcursul a doi ani, că femeile care urmează o dietă bogată în iod dau naştere unor copii care se descurcă mai bine să citească fluent şi corect în anii de şcoală.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Tazmania au studiat în perioada 1999-2001, caracterizată printr-o lipsă severă de iod în alimentaţie, peste 200 de nou-născuţi, ai căror mame frecventau spitalul Royal Hobart din acelaşi oraş.

Din fericire, carenţa de iod în sarcină poate fi prevenită prin administrarea de suplimente alimentare sau prin introducerea în alimentaţie a produselor bogate în iod, cum sunt: somonul, brânza cheddar, îngheţata, ouăle, carnea de vită, porc sau miel, merele, portocalele, strugurii sau căpşunele.

Concluziile studiului au fost publicate în jurnalul Clinical Endocrinology & Metabolism.


 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată