Cum falsifică adolescenții testele antigen COVID ca să lipsească de la școală

23.07.2021
Cum falsifică adolescenții testele antigen COVID ca să lipsească de la școală
Sursa foto: Shutterstock @Moha El-Jaw

Adolescenții britanici au reușit să identifice o metodă prin care pot falsifica testele antigen COVID. Ei folosesc suc pentru a obține rezultate fals-pozitive la testele COVID, ca să scape de școală. 

În ultima perioadă au fost distribuite mai multe videoclipuri pe TikTok cu hashtagul #fakecovidtest, în care adolescenții puneau diverse lichide pe testele antigen COVID.

Compania le-a eliminat, dar nu înainte ca milioane de persoane să vadă aceste filmulețe în care tinerii falsificau testele pentru a obține scutire de la școală, scrie inews.co.uk.

Ca urmare a acestui trend periculos, cercetătorii de la Universitatea Liverpool au încercat să replice experimentul. Ei au aplicat pe banda de testare diverse sortimente de băuturi carbogazoase cu îndulcitori artificiali, dar și apă minerală acidulată.

Toți cei 4 îndulcitori și apa minerală au dus la un rezultat negativ al testului. Însă 10 din cele 14 băuturi carbogazoase au produs un rezultat pozitiv la testele antigen COVID, fără legătură cu ingredientele din acestea, se arată într-un raport preliminar publicat în medRxiv.

Din martie 2021, toți elevii din Marea Britanie trebuie să se testeze COVID de 2 ori pe săptămână, chiar dacă nu au simptome. Dacă un elev are testul pozitiv, întreaga clasă intră în izolare la domiciliu.

Autoritățile recomandă ca testele antigen COVID să se facă la prima oră, imediat după trezire, înainte de a consuma alimente sau băuturi și, de preferat, sub supravegherea unui adult.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă