Cu cateva floricele se face primavara in organism

Consumul de floricele de porumb previne cancerul si maladiile cardiace, ne anunta un studiu american.
Cu cateva floricele se face primavara in organism
Cu cateva floricele se face primavara in organism

Consumul de floricele de porumb previne cancerul si maladiile cardiace, ne anunta un studiu american.

Traditionalele floricele de porumb, servite in holurile cinematografelor din lumea intreaga, contin „surprinzator de mari” cantitati de polifenoli, antioxidanti prezenti, de altfel, si in fructe si legume, au descoperit cercetatorii.

Testele efectuate au de­mon­strat ca polifenolii reprezinta 2,5% din greutatea floricelelor de porumb, un nivel mai mare decat cel existent in multe alte tipuri de produse alimentare obtinute din cereale.

Prin comparatie, nivelul de polifenoli din cerealele servite la micul dejun este de 0,03-0,5% din greutatea acestora.

Polifenolii, existenti si in fructe, legume, ciocolata, vin, cafea si ceai, au efecte benefice asupra inimii si reduc riscul de aparitie a cancerului.

Sonia Rykiel creeaza pentru H&M
Sonia Rykiel creeaza pentru H&M
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică