Cristiano Ronaldo crede că succesul i se datorează 7% talentului şi 93% muncii asidue

John Heiss, consilierul nutriţional al fotbalistului Cristiano Ronaldo, a declarat că jucătorul echipei Real Madrid este mândru că a reuşit să ajungă la succesul de astăzi, dar că acesta se bazează în mare parte pe muncă grea, ce presupune antrenamente zilnice şi alimentaţie strictă.
Cristiano Ronaldo crede că succesul i se datorează 7% talentului şi 93% muncii asidue

John Heiss, consilierul nutriţional al fotbalistului Cristiano Ronaldo, a declarat vineri, cu prilejul unei conferinţe de presă ce anunţă lansarea unei game de suplimente nutritive pentru sportivii de performanţă şi pentru cei care fac sport zi de zi, că jucătorul echipei Real Madrid este mândru că a reuşit să ajungă la succesul de astăzi, dar că acesta se bazează în mare parte pe muncă grea, ce presupune antrenamente zilnice şi alimentaţie strictă.

Mai exact, spune John Heiss, Cristiano Ronaldo cel de astăzi este 7% talent şi 97% muncă.

„Ne-am uitat la nutriţia zilnică a lui Cristiano Ronaldo şi am văzut că după meciuri nu consuma ceea ce trebuia, astfel că i-am recomandat să consume mai mulţi carbohidraţi pentru a-şi reveni mai repede. Cred că ăsta este lucrul pe care l-am modificat cel mai mult în rutina lui. El mănâncă de obicei foarte bine, pentru că nu ai un corp ca al lui Cristiano Ronaldo dacă nu mănânci cum trebuie. În 99 la sută din cazuri face alegeri corecte, în timp ce oamenii obişnuiţi aleg ce trebuie în proporţie de 50 la sută. La Cristiano e 93 la sută multă muncă şi doar şapte la sută talentul nativ”, a spus Heiss.

John Heiss a afirmat că se întâlneşte de patru ori pe an cu Ronaldo pentru a stabili detaliile legate de nutriţia jucătorului.

„Acum un an am semnat un contract pe cinci ani cu Cristiano Ronaldo, când înţelegerea cu FC Barcelona şi Lionel Messi se apropia de final.

El muncea foarte mult şi voia să slăbească. Astfel, am discutat cu el despre ce făcea înainte de antrenament, ce făcea după sau ce consuma în timpul unui meci şi cum se recupera.

Ne întâlnim de patru ori pe an, timp de câteva ore, perioadă în care punem la punct detaliile asupra nutriţiei şi a suplimentelor pe care le ia”, a completat Heiss.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică