Criosauna, un remediu împotriva tristeţii şi anxietăţii

Expunerea controlată la frig - criosauna - are efecte benefice asupra întregului corp (ajută la slăbire) şi ajută la instalarea stării de bine.
Criosauna, un remediu împotriva tristeţii şi anxietăţii
Criosauna, un remediu împotriva tristeţii şi anxietăţii, foto Salus

Vesticii obişnuiesc să meargă 3 minute la criosaună (o cameră cu azot a cărei temperatură poate ajunge la -180 grade C) pentru a se bucura de multiple beneficii asupra sănătăţii: ameliorarea durerilor musculare, recuperarea după traumatisme sau operaţii. De exemplu, expunerea controlată la frig mai oferă şi o îmbunătăţire a stării de spirit, reduce starea de anxietate şi îmbunătăţeşte calitatea somnului.

Sesiunile de criosaună constituie o modalitate foarte eficientă de a reduce atât stresul fizic de după antrenamentele sportive dar şi cel psihic, datorită activării metabolismului şi a hormonilor responsabili de sistemul nervos. În timpul sesiunii de criosaună, răspunsul natural al organismului la temperaturile scăzute este de a elibera o mulţime de hormoni „ai stării de bine”.

Criosauna, beneficii pentru sistemul nervos

Acest lucru face ca o scurtă stare de euforie să se instaleze după terapie. Astfel puteţi scăpa de simptomele de anxietate, depresie şi alte tulburări de dispoziţie. De asemenea, în timpul şedinţei de criosaună se secretă şi endorfine. Acestea sunt un grup de hormoni secretaţi în creier şi în sistemul nervos care au o serie de funcţii fiziologice.

Expunerea controlată la frig, îmbunătaţeşte calitatea somnului

De asemenea, s-a constatat că persoanele care apelează la criosaună se odihnesc mai uşor. Iar rezultatele se instalează chiar de la prima şedinţă.
 

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică