Creierul bărbaţilor, mai mare decât al femeilor, dar mai puţin „descurcăreţ”

Unii bărbaţi susţin că partenereler lor au creierul mai mic, fapt ce nu este neapărat greşit, însă, conform cercetătorilor, femeile se descurcă mult mai bine în cadrul testelor de memorie.
Creierul bărbaţilor, mai mare decât al femeilor, dar mai puţin „descurcăreţ”

Unii bărbaţi susţin că partenereler lor au creierul mai mic, fapt ce nu este neapărat greşit, însă, conform cercetătorilor, femeile se descurcă mult mai bine în cadrul testelor de memorie, scrie Descoperă.

Bărbaţii au creierul cu 14% mai mare decât femeile, conform tomografiilor realizate asupra a 900 de femei şi bărbaţi din Olanda. Însă experţii sugerează că activitatea cerebrală a femeilor este mult mai crescută, informează Mail Online.

În cadrul celui mai recent studiu realizat de cercetătorii Universităţii Erasmus, femeile sunt mai puţin inteligente decât bărbaţii, cu  o diferenţă de indice al IQ-ului de 3,75.

Principalul autor, dr. Dimitri van der Linder, a declarat: „Creierul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor, analizele noastre sugerează că aceasta ar fi cauza diferenţei din cadrul testelor de IQ. Conform cercetărilor anterioare, creierul femeilor procesează mult mai uşor informaţia”.

Studiul susţine afirmaţiile controversate ale lui Darwin din secolul al XIX-lea, conform cărora creierul bărbaţilor ar fi mai mare decât cel al femeilor.

Ultimul studiu a analizat tomografiile şi testele cognitive realizate asupra a 896 de subiecţi cu vârsta între 22 şi 37 de ani. Studiul publicat în revista Intelligence sugerează că bărbaţii au obţinut scoruri mult mai mari la secţiuni precum inteligenţă sau conştientizare spaţială, însă femeile au obţinut un scor mult mai mare la testele de memorie. 

3 coafuri la modă în vara 2017
3 coafuri la modă în vara 2017
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică