„COVID-19: Pericol Mondial”, un nou documentar special despre coronavirus, pe Discovery Channel

Cel mai recent documentar despre coronavirus, „COVID-19: Pericol Mondial”, va fi difuzat, în premieră, duminică, 30 august, ora 23:00, pe postul Discovery Channel.
26.08.2020 | Redactia CSID
„COVID-19: Pericol Mondial”, un nou documentar special despre coronavirus, pe Discovery Channel

Cel mai recent documentar despre coronavirus, „COVID-19: Pericol Mondial”, realizat de reporterii postului de televiziune polonez Superwizjer, va fi difuzat, în premieră, duminică, 30 august, ora 23:00, pe postul Discovery Channel. Filmat într-o perioadă extrem de dificilă şi neobişnuită, de-a lungul perioadei de izolare, noul documentar va arăta cum pandemia a schimbat viaţa oamenilor din întreaga lume. 

„COVID-19: Pericol Mondial” ilustrează câteva dintre cele mai importante întâmplări din ultimele cinci luni ale pandemiei.

Filmul documentar îi are în prim-plan pe eroii care au alertat autorităţile şi societatea cu privire la virusul suspect şi periculos, care, deşi provin din diferite părţi ale Marii Britanii, Italiei sau Statelor Unite, împărtăşesc aceleaşi consecinţe ale pandemiei de coronavirus.

Folosindu-se de contactele pe care le deţin în întreaga lume, jurnaliştii de investigaţie au decis să realizeze un documentar în care să prezinte modul în care vieţile oamenilor s-au schimbat în urma focarului răspândit la nivel mondial.

Poveştile din film provin din China, Italia, Marea Britanie, SUA, Ecuador şi India, autorii investigând numeroase documente şi fotografii rare şi, în cele mai multe dintre cazuri, chiar brutale. Multe dintre imagini vor releva o dimensiune necunoscută până acum a pandemiei.

Un teaser al documentarului puteţi urmări mai jos:

Realizarea documentarului a fost o mare provocare pentru întreaga echipă „Superwizjer” şi ceilalţi jurnalişti implicaţi în proiect, întregul material fiind produs de la distanţă, într-o perioadă în care planeta se afla în izolare. Urmărind documentarul, telespectatorii vor călători în jurul lumii, observând împrejurările extreme şi evenimentele neobişnuite pe care oamenii le-au avut de înfruntat.

Începând cu ora 00:00, producţia este urmată de redifuzarea documentarului „Pandemia: COVID-19”, care prezintă imagini din Wuhan din perioada în care oraşul a fost închis, telespectatorii fiind martori ai tensiunii, curajului şi devotamentului oamenilor în lupta contra COVID-19.