Costurile cauzate de lipsa activităţii fizice se ridică la 67,5 miliarde de dolari, la nivel global

Primul studiu care vine să cuantifice costurile globale rezultate din lipsa de activitate fizică arată suma de 67.5 miliarde de dolari, înregistrată anual
Costurile cauzate de lipsa activităţii fizice se ridică la 67,5 miliarde de dolari, la nivel global

Primul studiu care vine să cuantifice costurile globale rezultate din lipsa de activitate fizică arată suma de 67.5 miliarde de dolari, înregistrată anual, informează site-ul Upi.com.

Cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, au studiat, pornind de la informaţiile colectate în anul 2013 din 142 de ţări, cinci boli cronice non-comunicabile, a căror frecvenţă poate fi redusă prin prisma exerciţiilor fizice – boala coronariană, atacul cerebral, diabetul zaharat de tip 2, cancerul mamar şi de colon. Aceştia au calculat costurile directe implicate de tratarea acestor boli şi au ajuns la un total de 54 de miliarde de dolari, în timp ce costurile indirecte, incluzând pierderile în sectorul productivităţii din cauza deceselor timpurii, au dat o sumă mai mare, respectiv 13.7 miliarde de dolari, iar peste 40 la sută din suma totală, respectiv 27.8 miliarde de dolari, numai în SUA.

„După zeci de ani de cercetare, am ajuns la concluzia care ne arată cât de mult sedentarismul contribuie la moartea prematură şi la apariţia bolilor cronice, dar efectele pe plan economic ale acestui deficit rămân necuantificate la nivel global. Totuşi, realizând pentru prima dată o estimare, în acest sens, sperăm să atragem atenţia sectorului de business pentru a investi în acţiuni rentabile care să promoveze activitatea fizică, la nivel mondial”, a declarat conducătorul studiului, Melody Ding, pentru CBS News.

Rezultatele au fost publicate în jurnalul medical din Marea Britanie „The Lancet”, care a făcut un apel către întreaga lume în vederea constientizării importanţei activităţii fizice.

Studiul a acoperit cinci boli, în loc de 22 asociate sedentarismului, din cauza informaţiilor care nu au fost furnizate de toate ţările.

Sursa: Gândul

Riscurile consumului excesiv de carne
Riscurile consumului excesiv de carne
Recomandări: