Copiii care au un animal de casa sunt mai feriti de alergii

Parintii se tem, de multe ori, de cresterea unui caine sau a unei pisici in casa, deoarece cred ca acest lucru ar putea creste sansele ca un copil sa dezvolte mai multe alergii. Dar dovezile stiintifice demonstreaza contrariul.
Copiii care au un animal de casa sunt mai feriti de alergii
Copiii care au un animal de casa sunt mai feriti de alergii

Parintii se tem, de multe ori, de cresterea unui caine sau a unei pisici in casa, crezand ca isi expun copiii riscului de alergii. Dar dovezile stiintifice demonstreaza contrariul.

Majoritatea studiilor actuale demonstreaza ca cei care au fost expusi in primul an de viata la un animal de companie au prezentat un risc mai mic de a dezvolta alergii la caini sau pisici mai tarziu in viata.
Intr-un ultim studiu aparut luna aceasta in jurnalul Clinical & Experimental Allergy, cercetatorii de la Spitalul Henry Ford din Detroit au urmarit 566 de baieti si fete de la nastere pana la varsta de 18 ani, colectand cu regularitate date de la copiii din familiile care cresteau animale de companie in casa.

La sfarsitul studiului, cercetatorii au luat mostre de sange de la copii si au testat subiectii pentru alergii la caini sau pisici.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici
Recomandări: