Consumul crescut de carne roşie, vinovat de apariţia diabetului

Grăsimile saturate din carnea roşie se fac vinovate de riscul extrem de crescuit de a face diabet, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici. Potrivit acestora, consumul zilnic de carne roşie creşte cu aproape 50% riscul de a face diabet de tip 2. Recomandările Departamentului de Sănătate din Martea Britanie constau în consumul de maximum 70 de grame de carne roşie pe zi, deci cel mult 500 de grame săptămânal.
19.06.2013
Consumul crescut de carne roşie, vinovat de apariţia diabetului

Grăsimile saturate din carnea roşie se fac vinovate de riscul extrem de crescut de a face diabet, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici.

Potrivit acestora, consumul zilnic de carne roşie creşte cu aproape 50% riscul de a face diabet de tip 2. Recomandările Departamentului de Sănătate din Marea Britanie constau în consumul de maximum 70 de grame de carne roşie pe zi, deci cel mult 500 de grame săptămânal.

Din păcate, acest gramaj nu este respectat de majoritatea oamenilor, de unde şi numărul în creştere de cazuri de diabet.

Pe lângă carnea roşie, alimentele cu conţinut bogat de grăsimi saturate şi risc crescut de diabet care ar trebui consumate cu prudenţă sunt lactatele grase, produsele de fast-food şi alimentele preambalate, supele, produsele de patiserie, pane-urile şi mult iubitele îngheţate cu toping.

 

Sursa: dailymail.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee