Consumul crescut de carne roşie, vinovat de apariţia diabetului

Grăsimile saturate din carnea roşie se fac vinovate de riscul extrem de crescuit de a face diabet, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici. Potrivit acestora, consumul zilnic de carne roşie creşte cu aproape 50% riscul de a face diabet de tip 2. Recomandările Departamentului de Sănătate din Martea Britanie constau în consumul de maximum 70 de grame de carne roşie pe zi, deci cel mult 500 de grame săptămânal.
Consumul crescut de carne roşie, vinovat de apariţia diabetului

Grăsimile saturate din carnea roşie se fac vinovate de riscul extrem de crescut de a face diabet, se arată într-un studiu al cercetătorilor britanici.

Potrivit acestora, consumul zilnic de carne roşie creşte cu aproape 50% riscul de a face diabet de tip 2. Recomandările Departamentului de Sănătate din Marea Britanie constau în consumul de maximum 70 de grame de carne roşie pe zi, deci cel mult 500 de grame săptămânal.

Din păcate, acest gramaj nu este respectat de majoritatea oamenilor, de unde şi numărul în creştere de cazuri de diabet.

Pe lângă carnea roşie, alimentele cu conţinut bogat de grăsimi saturate şi risc crescut de diabet care ar trebui consumate cu prudenţă sunt lactatele grase, produsele de fast-food şi alimentele preambalate, supele, produsele de patiserie, pane-urile şi mult iubitele îngheţate cu toping.

 

Sursa: dailymail.co.uk

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive