Consumaţi broccoli proaspăt pentru a beneficia din plin de efectele sale pozitive

Pentru a profita la maximum de toate beneficiile pe care ni le oferă această legumă, oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să consumăm broccoli doar în sdtare proaspătă, nu congelat sau fier, deoarece astfel îşi pierde mare parte din proprietăţile sale benefice asupra sănătăţii.
12.08.2013
Consumaţi broccoli proaspăt  pentru a beneficia din plin de efectele sale pozitive

Pentru a profita la maximum de toate beneficiile pe care ni le oferă această legumă, oamenii de ştiinţă ne sfătuiesc să consumăm broccoli doar în stare proaspătă, nu congelat sau fiert, deoarece astfel îşi pierde mare parte din proprietăţile sale benefice asupra sănătăţii.

Deşi este mult mai simplu să cumpărăm o pungă cu broccoli congelat care este deja spălat şi porţionat, medicii  recomandă să sacrificăm câteva minute din timpul nostru preţios pentru a pregăti cum se cuvine această legumă atât de importantă în prevenirea multor tipuri de afecţiuni maligne.

În urma studiilor s-a descoperit că în timpul procesului de congelare, broccoli-ul pierde o enzimă esenţială numită mirosinază, responsabilă de producţia de sulforafan, un compus cu puternice proprietăţi anti-cancer.

Cercetări anterioare au scos la iveală că 3-5 porţii de broccoli consumate săptămânal pot reduce cu aproape 50% riscul de cancer pulmonar, de prostată şi maladii cardiace.


Sursa: santemedecine.net

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: