Trucul viral cu care ameliorezi constipația. Ai nevoie doar de mâini

Nu de mult timp, un utilizator al platformei TikTok a dezvăluit un truc simplu care ar trebui să amelioreze constipația.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Trucul viral cu care ameliorezi constipația. Ai nevoie doar de mâini
Foto: envato

Nu de mult timp, un utilizator al platformei TikTok a dezvăluit un truc simplu care ar trebui să amelioreze constipația. Anita Tadavarthy, care practică acupunctura, susține că o cincime dintre persoane sunt constipate. Potrivit Institutului Național de Sănătate, 16% dintre adulții americani de toate vârstele suferă de constipație. Constipația este definită de trei sau mai puțin de trei scaune pe săptămână.

”Tot ce trebuie să faco este acest truc timp de câteva minute, de câteva ori pe zi sau chiar când stai la toaletă”, spune Anita, ilustrând că trebuie să îți freci pumnii între ei. Dar cât este de reală această conexiune cu sistemul digestiv, de fapt? Care este adevărul din spatele acestui truc? Am făcut mai multe căutări, iar pe site-ul Health am găsit părerea și explicația unor medici gastroenterologi.

Constipația poate fi tratată cu un simplu truc?

Din păcate acest truc intră în categoria „este prea frumos să fie adevărat”. Specialiștii susțin că nu au auzit niciodată de această metodă și nici nu există o legătură prin care frecarea pumnilor să stimuleze scaunul. În schimb, mișcarea este cea care poate ameliora constipația, iar asta pentru că există anumite masage abdominale, tehnici și poziții de yoga care ne pot ajuta. Terapia fizică poate și ea ajuta la ameliorarea constipației pentru că prin anumite exerciții se îmbunătățește coordonarea zonei lombare și pelvisului.

De câte ori este săntos să ieșim la toaletă?

Nu există un răspuns standard, iar asta pentru că suntem diferiți ca indivizi. În mod normal, ar trebui să ieșim pe zi de cel mult trei ori sau de trei ori pe săptămână.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân