Conferință pentru tineri români cu scleroză multiplă, participare liberă

Peste 2,8 milioane de persoane au scleroză multiplă la nivel mondial, cu peste 1 milion de persoane afectate în Europa și 9.000 de persoane în România.
22.10.2020
Conferință pentru tineri români cu scleroză multiplă, participare liberă
    Conferință pentru tineri români cu scleroză multiplă, participare liberă, foto Shutterstock

Scleroza multiplă este o afecțiune cronică, inflamator demielinizantă și degenerativă a sistemului nervos central, cu debut tipic între 20-40 de ani. Asociația Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative  organizează, în perioada 30-31 octombrie 2020, cea de a patra ediție a Conferinței Naționale a Tinerilor cu Scleroză Multiplă #CNTSM2020. Evenimentul, organizat în acest an online, se adresează persoanelor între 18 – 40 ani și noilor diagnosticați cu această afecțiune.

Câți pacienți cu scleroză multiplă sunt diagnosticați anual în România? În țara noastră numărul persoanelor nou diagnosticate cu scleroză multiplă (SM) este în medie de 850 persoane pe an (media ultimilor trei ani conform Institutului Național de Sănătate Publică), dintre acestea 70% fiind femei.

Scleroza multiplă este o cauză a invalidității

Scleroza multiplă este cea mai frecventă cauză a invalidității neurologice netraumatice la adulții tineri și impune o mare povară asupra societății, în termeni de scădere a productivității (aproximativ 87% dintre persoanele cu SM din România dețin un certificat de handicap), precum și asupra familiilor, cu o nevoie foarte mare de îngrijire informală.

La conferința despre scleroza vor participa și medici neurologi specializați

Conferința în cadrul căreia vor lua cuvântul neurologi specializați în SM, asistenți medicali și psihologi, va oferi cunoștințe despre simptomele specifice în SM, importanța tratamentului timpuriu și aderență, informații despre cele mai recente terapii și COVID-19, importanța suportului psihologic și a neuroreabilitării pentru a face față mai bine afecțiunii.

Participanții vor putea interacționa între ei în cadrul sesiunilor online

Sesiunile de storytelling vor permite participanților să interacționeze activ între ei, având la bază diverse subiecte ce țin de stilul de viață (nutriție, exerciții și activitate fizică, relații de cuplu, managementul timpului, unde ne informăm etc.), dar și experiențe cu scleroză multiplă din alte țări europene ca Portugalia, Irlanda, Danemarca.

Detalii despre agenda conferinței dar și formular pentru înscriere la eveniment se găsesc pe website-ul asociației: https://www.afectiuni-neurodegenerative.ro/conferinta-nationala-tineri-cu-scleroza-multipla-2020/

Recomandare video
Dr. Mihaela Sebeni: mamografia, o investigație de o importanță covârșitoare de peste 120 de ani
Recomandări: