Conferinţă Mediafax Health: Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi?

Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR) va fi prezentat în cadrul unui conferinţe “Mediafax Health”, care va avea loc miercuri, 3 decembrie, de ora 9.30, la Hotelul Radisson, sala Atlas.
Conferinţă Mediafax Health: Ce ne spune PREDATORR despre boala cronică de rinichi?

Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi  (PREDATORR) va fi prezentat în cadrul unui conferinţe “Mediafax Health”, care va avea loc miercuri, 3 decembrie, de ora 9.30, la Hotelul Radisson, sala Atlas.

La eveniment vor participa Vasile Ciurchea – Preşedinte, CNAS, Prof. Eugen Moţa – Vicepreşedinte SRN, Prof. Gabriel Mircescu – Viitor Preşedinte ales al SRN, Prof. Adalbert Schiller – Vicepreşedinte SRN, Dr. Dimitrie Capşa – Director Medical al International Healthcare Systems (IHS), Georgios Sofianos – CEO Grup SofMedica.

Principalele teme de discuţie abordate vor fi: principalii factori de risc pentru apariţia bolii cronice de rinichi; abordarea interdisciplinară a bolii cronice de rinichi; stare de fapt şi perspective în problematica bolii cronice de rinichi în România; prezentare şi analiză rezultate studiu PREDATORR privind boala cronică de rinichi; prevenţia bolii cronice de rinichi şi elaborarea unui program de prevenţie; Registrul Naţional al bolnavilor cu BCR aflaţi în predializă.

Boala Cronică de Rinichi (BCR), diabetul şi comorbidităţile asociate (sindromul metabolic, dislipidemia, supraponderea, obezitatea, hipertensiunea arterială, hiperuricemia) constituie probleme majore de sănătate publică la începutul noului mileniu în marea majoritate a ţărilor dezvoltate. De cele mai multe ori, apariţia BCR este determinată de o altă boală care afectează rinichii, în prim-plan aflându-se diabetul zaharat şi hipertensiunea arterială.

Boala Cronică de Rinichi (BCR), odată instalată, evoluează cu pierderea treptată şi definitivă a funcţiei renale. Riscul de deces pentru această categorie de pacienţi este foarte mare (majoritatea deceselor fiind de cauză cardiovasculară) doar una din cinci persoane afectate de BCR ajungând în stadiul terminal al bolii care impune terapii de substituţie a funcţiei renale. Intervenţiile terapeutice pot limita progresia BCR şi apariţia complicaţiilor, pot diminua riscul cardio-vascular sau preveni acutizarea bolii.

Studiul Naţional privind Prevalenţa Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezităţii, Dislipidemiei, Hiperuricemiei şi Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), demarat în 2013 şi realizat de Societatea Română de Nefrologie (SRN) în parteneriat cu Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, este primul studiu care permite aprecierea cu acurateţe a prevalenţei Bolii Cronice de Rinichi în România.

Consecvent misiunii asumate ca leader în dezvoltarea şi implementarea programelor de management integrat al Bolii Cronice de Rinichi, a programelor educaţionale adresate medicilor şi asistenţilor de diverse specialităţi implicaţi în îngrijirea bolii cronice de rinichi şi a activităţilor de conştientizare şi educaţie terapeutică în rândul pacienţilor, Grupul SofMedica, prin compania International Healthcare Systems (IHS) – Centre de Nefrologie şi Dializă, a susţinut în calitate de unic sponsor al Societatii Române de Nefrologie desfăşurarea studiului PREDATORR, ale cărui date sunt de maximă importanţă pentru fundamentarea, elaborarea şi implementarea politicilor publice de prevenţie şi intervenţie asupra bolilor cronice cu impact major asupra sănătăţii, precum şi pentru planificarea si alocarea raţională a resurselor sistemului de sănătate din România.

Despre Grup SofMedica

Grupul SofMedica activează din 1994 în Sud-Estul Europei (România, Grecia, Bulgaria şi Cipru) exclusiv în domeniul medical, oferind tehnologii medicale inovatoare pentru mii de pacienţi, precum şi servicii medicale specializate pentru pacienţii cu afectiuni cornice.

Compania International Healthcare Systems (IHS), membră a Grupului SofMedica, a fost declarată ofertant câştigător al licitaţiei internaţionale pentru privatizarea serviciilor de dializă din România, organizată sub supravegherea Băncii Mondiale în anul 2004.

Proiectul de dezvoltare a companiei IHS a început cu deschiderea a două centre de dializă în Bucureşti şi Buzău, în anul 2005, ajungând în prezent la un număr de 14 centre de Nefrologie şi Dializă în mai multe oraşe din ţară. În Strategia de dezvoltare a companiei  sunt prioritare managementul integrat al bolilor cronice pe întreg parcursul acestora, educaţia continuă a profesioniştilor şi dezvoltarea de programe educaţionale pentru pacienţi, pentru a oferi servicii medicale de calitate, moderne, accesibile, cost-eficiente.

Despre Mediafax Talks 

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului Mediafax Talks – Health Conferences” şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/boala-cronica-de-rinichi

Pentru mai multe informaţii vă rugăm să o contactaţi pe Anca Ionescu, PR & Events Manager Mediafax Talks – anca.ionescu@m.ro | 031.82.56.417/ 0754.929.146

Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate