Ciocolata şi răcoritoarele îndulcite cu zahăr pot ajuta la depistarea cancerului. Descoperă explicaţia

Oamenii de ştiinţă au descoperit că toate alimentele şi băuturile bogate în zahăr îi pot ajuita să depisteze mai rapid celulele canceroase. Cum este acest lucru posibil, v-aţi putea întreba... Ei bine, se pare că tumorile maligne se hrănesc cu glucoză, un tip de zahăr simplu, şi astfel ele migrează către zonele unde sunt depozitate cantităţi mari dina ceast compus. Astfel, prin tehnici de imagistică computerizată, experţii au reuşit să localizeze cu precizie numeroase celule afectate, făcând în acest mod posibile şi mult mai eficiente tehnicile de îndepărtare a ţesuturilor bolnave.
Ciocolata şi răcoritoarele îndulcite cu zahăr pot ajuta la depistarea cancerului. Descoperă explicaţia

Oamenii de ştiinţă au descoperit că toate alimentele şi băuturile bogate în zahăr îi pot ajuta să depisteze mai rapid celulele canceroase. Cum este acest lucru posibil, v-aţi putea întreba… Ei bine, se pare că tumorile maligne se hrănesc cu glucoză, un tip de zahăr simplu, şi astfel ele migrează către zonele unde sunt depozitate cantităţi mari din acest compus.

Astfel, prin tehnici de imagistică computerizată, experţii au reuşit să localizeze cu precizie numeroase celule afectate, făcând în acest mod posibile şi mult mai eficiente tehnicile de îndepărtare a ţesuturilor bolnave.

Din cauza faptului că tehnica presupune folosirea radiaţiilor, aceasta nu este recomandată femeilor însărcinate şi copiilor şi va fi disponibilă doar în câteva centre specializate în maximum un an şi jumătate.

Metoda va fi una mult mai ieftină şi eficientă decât cele existente în prezent şi, pe lângă faptul că poate depista cu precizie celulele canceroase, poate creşte şansele de supravieţuire a pacientului şi nu necesită folosirea acelor, de care atât de mulţi bolnavi se tem.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive