Cine spune că fotbalul e doar pentru bărbaţi?

Chiar dacă se consideră că fotbalul este sportul dedicat exclusiv bărbaţilor, nici femeile nu ar trebui să-l ocolească. Potrivit unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă britanici, practicarea fotbalului ajută la
Cine spune că fotbalul e doar pentru bărbaţi?

Chiar dacă se consideră că fotbalul este sportul dedicat exclusiv bărbaţilor, nici femeile nu ar trebui să-l ocolească.

Potrivit unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă britanici, practicarea fotbalului ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale şi contribuie la scăderea în greutate.

Ca să ajungă la această concluzie, cercetătorii au monitorizat starea de sănătate a mai multor femei care au jucat zilnic fotbal, timp de câteva ore, pe o perioadă de 15 săptămâni.

“Antrenamentele de fotbal au redus semnificativ valorile tensiunii arteriale, mai mult chiar decât şedinţele de înot”, afirmă Prof. Dr. Peter Krustrup, autorul studiului.

De asemenea, femeile au slăbit în medie 2,3 kilograme pe perioada cercetării, valorile colesterolului au scăzut iar forma fizică a fost mult îmbunătăţită.

Sursa: topsante.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele din sfera ORL