Cine spune că fotbalul e doar pentru bărbaţi?

Chiar dacă se consideră că fotbalul este sportul dedicat exclusiv bărbaţilor, nici femeile nu ar trebui să-l ocolească. Potrivit unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă britanici, practicarea fotbalului ajută la
31.07.2014
Cine spune că fotbalul e doar pentru bărbaţi?

Chiar dacă se consideră că fotbalul este sportul dedicat exclusiv bărbaţilor, nici femeile nu ar trebui să-l ocolească.

Potrivit unui studiu recent al oamenilor de ştiinţă britanici, practicarea fotbalului ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale şi contribuie la scăderea în greutate.

Ca să ajungă la această concluzie, cercetătorii au monitorizat starea de sănătate a mai multor femei care au jucat zilnic fotbal, timp de câteva ore, pe o perioadă de 15 săptămâni.

“Antrenamentele de fotbal au redus semnificativ valorile tensiunii arteriale, mai mult chiar decât şedinţele de înot”, afirmă Prof. Dr. Peter Krustrup, autorul studiului.

De asemenea, femeile au slăbit în medie 2,3 kilograme pe perioada cercetării, valorile colesterolului au scăzut iar forma fizică a fost mult îmbunătăţită.

Sursa: topsante.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: