Chef Florin Dumitrescu şi-a lansat blogul

Florin Dumitrescu, juratul de la Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, lansează platforma online www.florindumitrescu.ro.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Chef Florin Dumitrescu şi-a lansat blogul

Florin Dumitrescu, juratul de la Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor, lansează platforma online www.florindumitrescu.ro. Obişnuit cu forfota şi exigenţele bucătăriei profesioniste, Chef Florin propune prin intermediul noului website o abordare diferită a artei culinare, una relaxată, cu reţete adaptate stilului de viaţă modern, ştiri din domeniu, recenzii de evenimente culinare şi intervenţii video.
Pasionat de scris şi de poveştile din culisele bucătăriei şi ale restaurantelor, Florin Dumitrescu îşi propune, prin intermediul acestei platforme, să scrie şi diferite istorisiri, poveşti, ganduri.

De-a lungul carierei sale, Florin a realizat că românii sunt foarte interesaţi de arta culinară şi sunt dornici să afle mereu noutăţi din acest domeniu. Astfel, pentru a reuşi să comunice eficient cu toţi cei care îl urmăresc, a decis să îşi schematizeze modelul de comunicare sub forma unui website.
Pe această nouă platformă va putea împărtăşi reţete, întâmplări ce vin ‘’la pachet’’ cu job-ul de chef şi, nu în ultimul rând, va putea interacţiona cu fanii stilului său culinar, dar şi cu cei care aspiră la o carieră în gastronomie.

Îmi doresc să cresc, să continui să învăţ şi să pot oferi oamenilor experienţe minunate. Sunt convins că, în domeniul nostru, experienţa este totul: un preparat excelent poate genera emoţie, iar emoţia pune bazele unei experienţe. În concluzie, îmi place să cred că un bucătar bun este un făuritor de emoţie. Sunt foarte entuziasmat să lansez acest proiect, sper să pornească cu dreptul şi să marcheze apariţia unui nou segment în peisajul culinar din România a declarat Florin Dumitrescu.

Despre Florin Dumitrescu
La 27 de ani, Florin Dumitrescu se poate lăuda deja cu peste 10 ani petrecuţi în bucătărie. A început să lucreze de când avea numai 14 ani şi a atins performanţa de a deveni chef la 18 ani. Drumul în acest domeniu nu a fost însă unul uşor. Florin Dumitrescu a pornit de jos, a curăţat legume şi a început să tragă cu ochiul la gătit.
La 19 ani, avid de învăţătură, a plecat în Italia, unde a stat trei ani şi unde a lucrat atât în restaurant, cât şi pentru un hotel de patru stele, sub atenta îndrumare a celebrului maestru bucătar italian Mirco Botoni.

Întors în ţară, a început să lucreze cu restaurante renumite din capitală, a început să creeze meniuri, a format alţi tineri dornici să profeseze în domeniu şi a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi chefi români. De-a lungul timpului, Florin a gătit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Ion Iliescu, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme.
Florin a fost membru al juriului pentru MasterChef România, actualmente, făcând parte din juriul altei producţii internaţionale de televiziune, Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor (Antena 1).

Totodată, Florin Dumitrescu este primul chef din România ales să facă parte din juriul prestigioasei competiţii culinare San Pellegrino Young Chef Competition 2015, un concurs internaţional organizat anual. Alături de alţi doi chefi, chef Dumitrescu va completa echipa juraţilor pentru regiunea Europei de Est şi va alege finaliştii care se vor prezenta la competiţia global, ce se va ţine în luna iunie la Milano.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria