Cereala care reduce colesterolul rău cu cel puțin 7%

Consumul de orz și produse care conțin orz reduc nivelul colesterolului rău LDL.
27.01.2023
Cereala care reduce colesterolul rău cu cel puțin 7%
Foto: shutterstock

Există un aliment care conține numeroase fibre sănătoase care reduc riscul bolilor cardiovasculare și accidentului vascular cerebral. Consumul de orz și produse care conțin orz reduc nivelul colesterolului rău LDL.

Orzul conține β-glucan, responsabil pentru reducerea colesterolului rău. β-glucanul este o fibră solubilă benefică pentru flora tractului gastrointestinal și crește numărul bacteriilor bune precum Lactobacilli, în timp ce reduc bacteriile rele ca Enterobacteriaceae.

În urma unui review realizat pe mai multe studii se confirmă că orzul poate reduce colesterolul rău cu cel puțin 7%.

„Orzul are un efect de reducere a colesterolului total, în special în rândul indivizilor cu un risc crescut, dar și în rândul pacienților sănătoși”, a scris Dr. Vladimir Vuksan, co-autor al studiului.

Într-un studiu diferit, participanții care au consumat paste cu 3 grame de orz au beneficiat de o creștere a bacteriilor bune din tractul gastrointestinal și de o reducere a colesterolului LDL.

În fiecare zi, timp de două luni, participanții au mâncat 100g de paste făcute din 25% făină de orz și 75% făină de grâu. Alimentul a fost tolerat de toți participanții și nu au prezentat simptome precum flatulență, dureri absominale sau balonare.

Pe lângă faptul că orzul conține mai mult betaglucan față de ovăz, acesta oferă numeroase beneficii pentru sănătate, chiar dacă nu este la fel de popular precum alte alimente sănătoase.

Orzul conține mai puține calorii, este bogat în proteine și fibre și este excelent în procesul de slăbire.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Chemoembolizarea hepatică, soluție pentru tumorile și metastazele din ficat
Recomandări: