Cel mai longeviv australian dezvăluie secretul lui pentru o viața lungă. Ce mănâncă săptămânal

17.05.2021
Cel mai longeviv australian dezvăluie secretul lui pentru o viața lungă. Ce mănâncă săptămânal
Cel mai bătrân australian dezvăluie secretul vieții lungi./ FOTO: Pexels

Un bărbat din Queensland a devenit oficial cel mai longeviv australian din istorie, sărbătorind mai mult de 111 de ani de viață.

Dexter Kruger, fost fermier, l-a depășit pe Jack Lockett când a împlinit 111 și 124 de zile. Cel din urmă era un veteran din Primul Război Mondial, care a decedat în 2002.

Într-un interviu, bărbatul a declarat recent că printre motivele pentru care a ajuns la vârsta onorabilă de 111 se datorează stilul de viață simplu pe care l-a avut, scrie ABC News.

„Am trăit foarte aproape de natură și m-am hrănit cu ce a crescut în grădina mea”, a spus bărbatul.

Născut pe 13 ianuarie, 1910, înaintea telefoanelor și frigiderelor, Kruger a trăit două războaie mondiale, secete, crize economice și pandemii.

Ce consumă săptămânal cel mai longeviv australian

Kruger a declarat că o delicatesă pe care a consumat-o săptămânal a contribuit decisiv la longevitatea sa: „Creierul de găină. Știi, puii au un cap și acolo se găsește niște creier, iar acesta este delicios. Este vorba de o singură înghițitură”.

Fiul bărbatului a declarat că dieta echilibrată și faptul că a fost întotdeauna activ au jucat un rol important în longevitatea lui.

„Sistemul lui nu a fost uzat încercând să proceseze mâncarea junk – nu a fost niciodată supraponderal, a fost mereu activ”, adaugă fiului lui Dexter Kruger.

Îngrijitorii bărbatului din casa de bătrâni unde se află acum spun, de asemenea, că aceasta se află într-o stare psihică de invidiat: „Memoria lui este extraordinară pentru un on de 111 ani”.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras