Ceasul de mână, o bijuterie preţioasă cu o istorie îndelungată

Pentru femei, ceasul de mana este o bijuterie care, asortata bine, poate scoate in evidenta o serie de trasaturi ale fizicului.
Ceasul de mână, o bijuterie preţioasă cu o istorie îndelungată

Ceasul de mana are o istorie indelungata, datand din secolul al-XII-lea cand Blaise Pascal, matematician si filozof, a atasat o sfoara la ceasul sau de buzunar si a legat-o la incheietura mainii.

La vremea respectiva, ceasurile de mana erau considerate foarte feminine si, in niciun caz un barbat care se respecta, nu purta un ceas de mana. Lucrurile s-au schimbat cand razboiul a inceput.

Nu este un lucru nou faptul ca razboaiele influenteaza anumite trenduri, chiar si in fashion. In timpul razboiului din Africa de Sud, britanicii purtau ceasurile de mana pentru a mentine acuratetea si precizia actiunilor lor. La intoarcerea lor acasa, soldatii au pastrat obiceiul de a purta ceasul de mana si astfel s-a raspandit tendinta. 

In 1906, ceasurilor de mana li s-a atasat o bratara de plastic pentru a usura dimensionarea acestora, iar in timpul primului razboi mondial acestea faceau deja parte din uniforma aliatilor. Dar abia in a doua jumatate a anilor 1900, ceasul de mana de devenit o declaratie de moda. Anii ’80 au adus doua trenduri importante: ceasul digital si ceasul cu un mic calculator integrat, un must have pentru orice computer geek in devenire.

Astazi, existenta telefoanelor cu ceas, a calculatoarelor cu alarma face ca ceasul de mana sa-si piarda din utilitate, insa el ramane pentru multi o piesa statement care completeaza o tinuta.

Pentru femei, ceasul de mana este o bijuterie care, asortata bine, poate scoate in evidenta o serie de trasaturi ale fizicului.

Ceasul mecanic ramane o bijuterie clasica, exclusivista, in timp ce mecanismul quartz confera o infatisare moderna si precisa.

Pentru femeile care iubesc clasicul, dar, in acelasi timp, formele neregulate, TopWatch recomanda ceasul Buran, un ceas mecanic cu cadran negru sidefat si indecsi cu diamante.  Geamul din safir confera versatilitate, iar cureaua din piele naturala  satinata aduce un plus de eleganta. Ceasul  este o imbinare de elemente clasice si moderne si confera unicitate purtatoarei.

Grăsimea de pe abdomen nu cedează?
Grăsimea de pe abdomen nu cedează?