Ceaiul de muşeţel – un aliat împotriva cancerului?

O substanţă chimică numită apigenină ar putea fi cheia în prevenirea diverselor tipuri de cancer, sugerează noi cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Ohio. Acest compus se regăseşte din abundenţă în muşeţel, ţelină şi pătrunjel, dar şi în alte fructe ţi legume specifice regimului alimentar mediteraneean.
Ceaiul de muşeţel – un aliat împotriva cancerului?

O substanţă chimică numită apigenină ar putea fi cheia în prevenirea diverselor tipuri de cancer, sugerează noi cercetări efectuate de oamenii de ştiinţă americani de la Universitatea Ohio.


Acest compus se regăseşte din abundenţă în muşeţel, ţelină şi pătrunjel, dar şi în alte fructe şi legume specifice regimului alimentar mediteraneean.

În urma studiului, experţii au observat că apigenina are proprietatea de a bloca dezvoltarea tumorilor canceroase şi de a le face mult mai sensibile la tratamentul medicamentos.

De asemenea, acest compus are şi efect antiinflamator, putând fi un aliat de nădejde în prevenirea bolilor de inima, cardiovasculare sau diabet.


Concluziile cercetării sunt prezentate pe larg în Proceedings of the National Academy of Sciences.

 

Recomandări: