Cea mai virală provocare de pe TikTok: cum să faci 10.000 de pași pe zi!

  • Publicat:
Cea mai virală provocare de pe TikTok: cum să faci 10.000 de pași pe zi!
Sursa foto: shutterstock

Cum să faci 10.000 de pași pe zi a devenit o reală provocare a utilizatorilor de pe TikTok, mai ales în perioada asta în care tot mai multă lume lucrează de acasă. Iată care sunt cele mai la îndemână trucuri pentru a atinge numărul de pași ideal pentru menținerea greutății, dar și a sănătății tale! 

Cea mai virală provocare de pe #TikTok

În timp ce mișcarea îți poate îmbunătăți semnificativ starea de spirit, dar și cea generală de sănătate, obiectivul atingerii celor 10.000 de pași în decursul unei zile este, potrivit The Conversation, un număr arbitrar dintr-o campanie de marketing. Astfel că nu există încă dovezi reale științifice conform căreia este absolut necesar să atingi cei 10.000 de pași pentru a-ți îmbunătăți sănătatea și a-ți reduce riscul de deces.

Conform studiilor, mersul pe jos de cel puțin 5.000 de pași în fiecare zi este arhisuficient pentru a arde caloriile depuse, dar și pentru a-ți menține greutatea optimă.

Dar, să revenim la cum poți atinge și tu cei 10.000 de pași zilnic fără prea mult efort, ci doar cu  puțină disciplină!

Poți începe cu obiective mici

10.000 de pași sună motivant, nu? Cu toate acestea, dacă de fel nu faci mișcare, presiunea celor 10.000 de pași poate fi destul de mare pentru tine.

Poți începe pași mici întreg procesul: de la o zonă în care tu te simți confortabilă și crescând cu 500 de pași zilnic pentru a reuși să atingi acei pași suplimentari.

Urcă pe scări în loc să iei liftul, parchează mașina mai departe decât o faci în mod normal sau coboară din autobuz cu 2-3 stații înainte de casă. Pașii se vor aduna astfel, iar tu îți vei atinge obiectivul!

Fă din mișcare o plăcere

Dacă nu ești obișnuită cu mersul pe jos, încearcă să îmbini utilul cu plăcutul pentru a-ți ușura întreg procesul. Plimbă-ți câinele, vorbește la telefon în timp ce te plimbi, ascultă un material motivațional sau un podcast în căști. Toate acestea te vor scoate din rutina ta și te vor ajuta să atingi targetul celor 10.000 de pași. Și te și distrezi în felul acesta!

Testează aplicația „Walk at home”

Există această aplicație, dar și numeroase exerciții pe YouTube de același tip. Sunt exerciții distractive, care te pot ajuta să îți atingi numărul de pași într-un timp record și toate acestea distrându-te copios totodată.

Și vestea cea mai bună este că le poți face fără echipament sportiv! Chiar și din confortul casei tale! Ce poate fi mai grozav de atât?

Citește și: 30 de minute de mers pe jos: cum îţi îmbunătăţesc starea de sănătate

Surse: The Conversation, Cleveland Clinic, Bustle

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu
Web-Editor - Alice Moisescu
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ... citește mai mult
Recomandare video
Cancerul colorectal (colon și rect): când se face operația minim invazivă