Cea mai scumpă porție de cartofi prăjiți din lume costă 170 de euro! Ce au atât de special?

28.07.2021

Un restaurant din New York are în meniu cea mai scumpă porție de cartofi prăjiți din lume – 200 de dolari sau aproximativ 170 de euro. Denumiți Creme de la Creme Pommes Frites, acești cartofi prăjiți „exclusiviști” au intrat în Cartea Recordurilor datorită prețului lor exorbitant.

Cartofii au fost introduși în meniul restaurantului Serendipidy din New York cu ocazia Zilei Naționale a Cartofilor Prăjiți, celebrată anual în America în luna iulie. Cine vrea să mănânce o astfel de porție de cartofi prăjiți trebuie să o comande în avans, pentru că procesul de preparare este destul de complex.

Joe Calderone și Frederick Schoen-Kiewert sunt cei care au gândit preparatul decadent:

Suntem onorați că am intrat în Cartea Recordurilor cu acest preparat. Vom continua să creăm preparate exclusiviste, au declarat cei doi.

Cartofii sunt din soiul Chipperbec și au fost blanșați în șampanie Dom Perignon și J. LeBlanc înainte să fie prăjiți de 3 ori în grăsime pură de gâscă crescută în aer liber în regiunea sud-estică a Franței.

Ulterior, cartofii sunt asezonați cu sare iodată cu trufe Guerande și „îmbăiați” delicat într-un ulei de trufe negre.

La final, această porție de cartofi prăjiți este decorată cu brânză de capră cu trufe negre italiene.

Cartofii Chipperbec au coaja foarte subțire și au un conținut redus de zahăr, dar crescut de amidon. De asemenea, sunt o sursă bogată în potasiu și vitamina C. Atunci când sunt prăjiți, aceștia absorb mai puțină grăsime decât celelalte soiuri de cartofi și își păstrează culoarea aurie.

Sursa foto: Hepta.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări: