De ce nu e bine să împachetezi mâncarea în folie de aluminiu. Semnele intoxicației cu metale grele ne schimbă comportamentul

  • Publicat:
  • Actualizat:
De ce nu e bine să împachetezi mâncarea în folie de aluminiu. Semnele intoxicației cu metale grele ne schimbă comportamentul
Cartof în folie de aluminiu/ FOTO: Pixabay

Prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog, ne-a amintit cât de mult contează pentru sănătatea noastră să alegem alimentele potrivite pentru hrană și, de asemenea, să le depozităm corect. El a precizat că „toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism”.

„Trebuie să ne ocupăm de ceea ce avem pe dinăuntru. Toate organele au o speranță de viață care este în dependență totală de cel mai slab dotat organ din organism.

Aceste organe interne adesea suferă ca urmare a poluării: poluarea electromagnetică, chimică, insecticidă, fungicidă”, explică prof. Ioan Nedelcu, în emisiunea CSID, despre antiaging și vitamina D.

Alimentele conțin metale grele. De ce să nu le păstrăm în folie de aluminiu

„În ultimii 100 de ani am industrializat forțat planeta și am intoxicat-o cu metale grele. De la peștele din oceane până la alimentele BIO din supermarket, toate conțin metale grele: mercur, plumb, cadmiu, aluminiu”, spune medicul.

Alimentele nu ar trebui păstrate în folie de aluminiu deoarece acestea vor prelua astfel de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim într-o zi, în mod normal.

Dacă păstrăm alimentele în frigider în folie de aluminiu, în 24 de ore alimentele vor prelua din folie de 20 de ori mai mult aluminiu decât înghițim în mod normal într-o zi”, precizează expertul.

Efectele toxice ale aluminiului în organism

„Efectele se fac simțite: oboseală cronică, scăderea capacității de concentrare, nervozitate, depresie, boli inflamatorii cronice cu mecanism autoimun, alergii.

Metalele acționează fie toxic, fie prin stimularea autoimunității, cu generarea de suferințe cronice. Orice boală internă are inflamație cronică”, explică prof. dr. Ioan Nedelcu, medic primar dermatolog.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prof. dr. Ioan Nedelcu - Medic primar dermatolog
Prof. Dr. Ioan Nedelcu este General maior medic, Profesor universitar, Medic primar dermatologie-venerologie, Șef Departament Medicină Regenerativă la Institutul de Medicină Comparată București și Director CMI Nedelcu Ioan, București. Poziții actuale – Profesor universitar – Șef ...
citește mai mult
Redactia CSID - Medic primar dermatolog
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân