Ce se întâmplă dacă renunți la țigările clasice și treci la produse fără fum

14.09.2021
Ce se întâmplă dacă renunți la țigările clasice și treci la produse fără fum
Sursa foto: Shutterstock

Noi studii clinice arată că persoanele care trec de la fumatul țigărilor clasice la produsele cu tutun încălzit ar putea înregistra o îmbunătățire a stării de sănătate.

Potrivit rezultatelor studiilor clinice apărute în revista „Scientific Update”, participanții la studiu care au trecut de la țigări la produsul din tutun încălzit au înregistrat o scădere semnificativă a nivelurilor de monoxid de carbon (CO) măsurate în sânge după 24 de ore.

După trei luni, subiecții care au preferat produsul din tutun încălzit au raportat o îmbunătățire a respirației, mai puține episoade de tuse, o scădere a inflamației cauzate de fum, un nivel îmbunătățit al colesterolului și o reducere a stresului oxidativ.

Rezultatele detaliate ale cercetării pot fi citite aici.

Pentru a ne asigura că fumătorii adulți pot lua decizii informate, este important ca ei să cunoască alternativele fără fum și să aibă acces la date corecte și reale despre beneficiile, dar și despre riscurile acestor produse. Pentru orice fumător, cea mai bună alegere pe care o poate face este să renunțe complet la tutun și nicotină, spune Steve Roulet, Global Head of Behavioral Research Insights în cadrul Philip Morris Internațional.

Ediția din luna august 2021 a publicației „Scientific Update” prezintă modul în care strategiile de reducere a riscurilor asociate fumatului pot avea un impact pozitiv asupra sănătății individuale și publice și oferă detalii despre rezultatele studiilor clinice făcute de Luedicke et al. și Haziza et al.

De asemenea, sunt prezentate tiparele de utilizare a produsului fără fum, riscul său relativ și efectele trecerii la alternative fără fum în comparație cu continuarea fumatului.

Cercetătorii subliniază importanța monitorizării de-a lungul timpului a tiparelor de utilizare, pentru a evalua schimbările în ceea ce privește riscul asupra populației.

Viitorul aparține produselor fără fum și a celor „dincolo de nicotină”

„Scientific Update” este o publicație periodică a companiei Philip Morris International, dedicată eforturilor de cercetare desfășurate de aceasta pentru dezvoltarea și evaluarea unor produse fără fum, alternative la continuarea fumatului, precum și a produselor „dincolo de nicotină” în care compania a început să investească.

Portofoliul de produse fără fum IQOS al PMI include dispozitive care nu ard tutunul (heat-not-burn) și produse cu vapori cu conținut de nicotină.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee