Ce se ascunde în şamponul uscat?; Chiar trebuie să te îngrijoreze PH-ul?

S-a scris recent că şamponul uscat ascunde în formula sa alcool, petrol, alge brune şi... argilă.
21.08.2015
Ce se ascunde în şamponul uscat?; Chiar trebuie să te îngrijoreze PH-ul?

S-a scris recent că şamponul uscat ascunde în formula sa alcool, petrol, alge brune şi… argilă. Chiar dacă este atât de util atunci când nu ai timp să te speli pe cap în modul tradiţional (cu apă şi şampon), sunt voci care spun că folosirea lui îndelungată ar putea deteriora părul, cauzând acoperirea porilor şi apariţia mătreţii.

Mai mult, studiile atenţionează să nu fie folosit în apropierea focului, din cauza petrolului din compoziţie, iar efectul de explozie este similar cu cel întâlnit şi la alte cosmeticale (deodorant, fixativ, acetonă).

Chiar trebuie să te îngrijoreze PH-ul?

Monitorizarea PH-ului (ce poate fi de la 0, cel mai acid, până la 14, cel mai alcalin) a preocupat de ceva vreme specialiştii. {i, deşi sunt atâtea produse destinate echilibrării PH-ului pielii, sunt studii care spun că pielea are nevoie, totuşi, de un PH uşor acid. Cel puţin stratul cornos al acesteia (stratul de la suprafaţă). C

ondiţiile acide menţin funcţiile pielii ca barieră în calea infecţiilor şi capacitatea organismului de a îndepărta infecţiile. Specialiştii recomandă să foloseşti săpunuri care echilibrează detergenţii alcalini (sulfat de sodiusodiu) cu cei acizi (acidul stearic sau citric).


 

Cel mai nou articol Video:
Despre yoga, meditație și stres
Recomandări: