Ce poţi păţi, de fapt, dacă dormi lângă o persoană care sforăie

Un nou studiu arată că daă dormi lângă o persoană care sforăie, te poţi confrunta cu stresul cardiovascular.
Ce poţi păţi, de fapt, dacă dormi lângă o persoană care sforăie
Sforăitul este de multe ori simptomul principal al unei probleme serioase a căilor respiratorii și de multe ori se asociază cu sindromul de apnee în somn.

Dacă partenerul tău sforăie în fiecare seară, nu numai că este destul de deranjant, dar totodată îţi poate afecta starea de sănătate, arată un nou studiu. O nouă lucrare ştiinţifică despre sforăit şi apneea în somn, intitulată ”Snoring: a source of noise pollution and sleep apnea predictor”, vorbeşte despre sforăit ca fiind o sursă potenţială de poluare şi degradare a calităţii somnului ambilor parteneri.

Deşi nu pare să fie un aspect îngrijorător, expunerea la sforăit în timp ce încerci să dormi este cunoscut ca un factor de risc care aduce efecte negative stării generale de sănătate. Aşadar, dacă dormi lângă un partener care sforăie, trebuie să ştii că eşti expusă unui nivel de zgomot pe care studiile le consideră nesănătoase.

Mai exact, ”Zgomotul mai mare de 53 dB(A) (decibeli) a fost asociat bolilor cardiovasculare”. În urma unui experiment, oamenii de ştiinţă au constatat că 14% dintre participanţi sforăie mai puternic de 53 de decibeli. 66% dintre ei aveau sub 45 de decibeli. Stresul cardiovascular poate duce la mult mai multe alte afecţiuni.

Potrivit NHS, stresul cardiovascular pune presiune pe organele vitale, nu doar pe inimă, ci şi pe rinichi, creier şi ochi, iar asta din cauza tensiunii arteriale ridicale, care poate duce la complicaţii ca infarct sau accident vascular cerebral.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU