Ce lucruri bizare ţin femeile în frigider

V-aţi întrebat vreodată ce puteţi găsi în frigiderele europenilor? Ei bine, aproximativ 22 de milioane de femei din toată Europa îşi folosesc frigiderul pentru a păstra obiecte vestimentare şi a produse cosmetice
17.07.2014
Ce lucruri bizare ţin femeile în frigider

V-aţi întrebat vreodată ce puteţi găsi în frigiderele europenilor?

Ei bine, aproximativ 22 de milioane de femei din toată Europa îşi folosesc frigiderul pentru a păstra obiecte vestimentare şi a produse cosmetice, potrivit unui studiu realizat de Samsung. Această tendinţă este în creştere şi arată apariţia unei noi dive, în toată Europa: Kitchenista.

Conform rezultatelor studiului, una din cinci femei din Europa păstrează la rece, în frigider, obiecte vestimentare sau produse cosmetice pentru a le asigura un aspect plăcut şi prospeţime pentru cât mai mult timp. De la pulovere, farduri, tratamente de păr şi chiar lenjerie intimă la branţuri pentru pantofi, lacuri de unghii, măşti pentru conturul ochilor şi haine din caşmir, toate îşi găsesc locul în frigiderul kitchenistei.

Am ajuns să folosim frigiderul pentru depozitarea multor altor lucruri pe lângă mâncare. Proiectantii concep frigiderele cu zone specifice pentru depozitarea optimă a tuturor produselor şi în funcţie de tipurile de alimente. Designul frigiderului oferă diverse soluţii de depozitare pentru păstrarea produselor de diferite mărimi la temperatura perfectă şi pentru o prospeţime de lungă durată.

Kitcheniste în Europa

Studiul arată că Polonia se situează pe primul loc în topul ţărilor cu cele mai multe kitcheniste din Europa: aproape două din cinci femei (6,3 milioane) folosesc frigiderul pentru păstrarea la rece a produselor cosmetice şi de înfrumuseţare. Germania se clasează pe locul al doilea, cu 5,3 milioane de femei care îşi depozitează cosmeticele în frigider, iar Franţa e pe locul trei, cu 4,5 milioane de femei.

Numărul femeilor care îşi depozitează produse cosmetice şi de înfrumuseţare în frigider:

 • 22 de milioane în Europa
 • 6,3 milioane în Polonia
 • 5,3 milioane în Germania
 • 4,5 milioane în Franţa
 • 4 milioane în Italia
 • 3 milioane în Marea Britanie

Cu toate astea, Franţa este ţara în care găsim cele mai multe kitcheniste atunci când vine vorba de obiecte vestimentare păstrate la rece. Rezultatele arată că peste jumătate de million de franţuzoaice preferă să îşi păstreze anumite haine la temperaturi scăzute, adică peste o treime din totalul femeilor din Europa care ţin obiecte vestimentare în frigider.

Numărul femeilor care îşi păstrează obiecte vestimentare în frigider:

 • 1,4 milioane în Europa
 • 535.000 în Franţa
 • 414.00 în Polonia
 • 198.000 în Germania
 • 139.000 în Italia
 • 116.000 în Marea Britanie

Ca exemplu, femeile în Polonia păstrează în frigider creme pentru picioare şi lenjerie intimă, în Germania: roll-on-uri pentru conturul ochilor, cele din Franţa: pulovere de angora şi dressuri, în Italia: creioane de ochi şi şampoane, iar cele din Marea Britanie: produse de îngrijire a părului făcute în casă şi tuş henna.

Emma Hill, beauty expert renumit, explică: „Cum numărul femeilor care investesc în produse cosmetice şi obiecte vestimentare creşte, este normal să observăm un procent semnificativ al femeilor din toată Europa care aleg să le depoziteze mai degrabă în frigider decât în dulăpiorul din baie. Este un secret venit din cercurile pasionaţilor de cosmetice, potrivit căruia anumite produse de înfrumuseţare acţionează mai eficient şi se păstrează mai bine dacă sunt ţinute la temperaturi scăzute.”

*Studiu independent realizat de Kantar Media – studiu online reprezentativ la nivel naţional în cinci ţări europene, realizat în rândul adulţilor cu vârsta peste 16 ani, aprox. 1.000 de interviuri pe ţară. Ţări incluse: Italia, Marea Britanie, Germania, Franţa şi Polonia.

Sursa: Samsung

Recomandare video
Dr. Simona Fătulescu: ce probleme pot ascunde durerile de genunchi
Recomandări: