Ce jucării primesc copiii de Crăciun

Cei mici abia aşteaptă perioada Sărbătorilor, iar asta datorită faptului că primesc multe jucării. Iată câteva idei pentru părinţi.
Ce jucării primesc copiii de Crăciun
FOTO: pexels.com / Ce jucării primesc copiii de Crăciun

Ce cadouri de Crăciun este mai potrivit pentru cei mici dacă nu jurăciile?! Cei mai mulţi dintre ei, cu vârste cuprinse între 4-5 ani, primesc câte 2-3 jucării sau chiar mai multe, în timp ce copiii mai mari primesc mai puţine, dar mai scumpe, arată datele unui magazin de jucării educaţionale. Cele mai căutate sunt jocurile de rol, de construcţie, iar în cazul copiilor de vârstă şcolară, roboţii şi jocurile care îi ajută să scrie primele coduri de programare.

”Părinţii caută pentru Crăciun jucării care să antreneze întreaga familie, astfel încât să profite de timpul liber împreună. Bugetul mediu pentru un cadou de Crăciun este de 200 de lei, în creştere cu 15% faţă de anul precedent, iar cei mai mulţi achiziţionează 2-3 jucării. Pentru copiii mai mici sunt preferate jocurile care dezvoltă motricitatea fină şi/sau grosieră, jocul în echipă, dar şi creativitatea, cum ar fi Pescarul cel Isteţ, Insula omiduţelor sau Bormaşina magică. Pentru cei mai mari, Artie, robotul care desenează, TNT sau Build or Boom antrenează şi adulţii, făcând din joacă un moment de conectare”, a declarat Anca Leibovici, director de vânzări EduClass.ro.

Chiar dacă pregătirile pentru Crăciun încep odată cu Black Friday, când sunt comandate 25% dintre cadouri, cele mai multe comenzi (40%) sunt plasate între 10 şi 20 decembrie, fiind înregistrată o creştere de cinci ori în numărul acestora faţă de o perioadă normală din an. Cele mai multe comenzi sunt făcute online, însă un procent în creştere constantă preferă în această perioadă showroomul EduClass (15-20%).

”Chiar şi mulţi dintre clienţii care ne cunosc din online vin la showroom pentru că astfel primesc recomandări în funcţie de vârstă, de abilităţile copilului, mulţi vin pentru că au de cumpărat cadouri şi pentru alţi copii, nu doar ai lor. Se caută jocuri în care să poată fi implicaţi şi părinţii, bunicii, prietenii, dat fiind specificul perioadei, cu mai multe zile de vacanţă şi mai mult timp petrecut împreună. Jocurile cu mai mulţi participanţi sunt de altfel printre cele mai căutate pe EduClass.ro, fie că vorbim de jocuri de strategie, de logică sau de îndemânare”, a precizat Anca Leibovici.

De altfel, un sondaj al EduClass.ro a arătat că 92% dintre părinţi consideră joaca o activitate esenţială în conectarea cu copilul. 60% dintre părinţi au precizat că petrec între 1 şi 3 ore zilnic cu copiii de vârstă mică, în timp ce aproape o treime fac acest lucru mai puţin de o oră zilnic. 11% au timp să se joace cu copilul doar în weekend.