Cazul tinerei de 25 de ani care lăcrimează sânge. Cu ce afecțiune se confruntă

Înainte de a începe tratamentul, femeia a experimentat încă un episod în care lacrimile i s-au transformat în sânge și în ambele dăți se afla la menstruație.
31.03.2021 | Necsoiu Alexandra
Cazul tinerei de 25 de ani care lăcrimează sânge. Cu ce afecțiune se confruntă
Cazul tinerei de 25 de ani care lăcrimează sânge. Cu ce afecțiune se confruntă

Un nou caz a fost raportat în British Medical Journal și examinează cazul unei tinere de 25 de ani din India care a atras atenția medicilor după ce s-a observat că plânge cu lacrimi roșii. Tânăra suferă de hemolacrie, o afecțiune în care lacrimile sunt transformate în sânge și nu este prima oară când se confruntă cu această boala. Înainte de a începe tratamentul, femeia a experimentat încă un episod în care lacrimile i s-au transformat în sânge și în ambele dăți se afla la menstruație.

Potrivit raportului publicat în BMJ Case Reports, femeia nu avea leziuni în jurul ohcilor, iar în urma controlului oftalmologic, pleoapele, conjunctiva și sacul lacrimal erau perfect în regulă, la fel și presiunea intraoculară.

După ce i s-a transmis că suferă de hemolacrie, medicii au ajuns la concluzia că lacrimile erau produse din cauza menstruației, motiv pentru care a fost diagnosticată ulterior cu o afecțiune în care în timpul menstruației sunt afectate și alte organe ale corpului, precum nasul, urechile, pielea, intestinele, plămânii sau mameloanele. Deși este rar, nu este primul caz documentat în literatura medicală. În anul 2006, JAMA Ophthalmology a publicat un raport în care un pacient a fost diagnosticat cu această afecțiune după ce conjuctiva, membrana care acoperă ochiu, a început să sângereze atunci când se afla la menstruație.

Un alt caz a fost publicat în Journal of Pediatric Ophthalmology and Strabismus în 1988, unde se detalia situația unei tinere de 17 ani care lăcrima sânge. Pacientei din cel mai recent caz i s-au prescris contraceptive orale, iar după o perioadă de trei luni de tratament, totul a revenit la normal, fără episoade recurente.