Cauze ascunse ale bărbiei duble

Guşa este un aspect care nemulţumeşte multe femei. Cauzată în principal de excesul ponderal, bărbia dublă poate avea însă şi alte cauze. Să descoperim trei astfel de posibile cauze.
Cauze ascunse ale bărbiei duble


Guşa este un aspect care nemulţumeşte multe femei.

Cauzată în principal de excesul ponderal, bărbia dublă poate avea însă şi alte cauze.

Să descoperim trei astfel de posibile cauze.

Retenţia de apă – consumul excesiv de alcool, dulciuri şi alimente sărate este strâns legat de apariţia bărbiei duble pentru că acestea cauzează reţinerea apei în organism, inclusiv în zona gâtului.

Evită sau redu consumul unor astfel de alimente şi bea mai multă apă, deoarece deshidratarea favorizează reţinerea de apă în ţesuturi.

Intoleranţele alimentare – persoanele care se confruntă cu intoleranţă la gluten sau care suferă de sindromul colonului iritabil sunt mai predispuse apariţiei bărbiei duble, dar şi a obrăjorilor dolofani. Balonarea frecventă este un simptom care ar trebui să te pună pe gânduri şi să faci o vizită medicului, pentru analize amănunţite şi recomandări pentru o digestie sănătoasă. 

Menstruaţia – explozia hormonală din apropierea menstruaţiei poate duce la o exacerbare a guşei. Progesteronul, mai exact, este vinovatul pentru umflarea feţei, a picioarelor şi a abdomenului în această perioadă delicată a lunii. Dacă te confrunţi şi cu bufeuri iar ciclul menstrual este neregulat, e foarte posibil să intri în perioada de perimenopauză, o etapă de tranziţie care precede menopauza şi care poate dura ani întregi. Crezi că eşti prea tânără pentru a fi în situaţia asta? Gândeşte-te mai bine! Unele femei intră în perimenopauză chiar după împlinirea vârstei de 30 de ani. 

Pentru a scăpa de bărbia dublă, poţi încerca următoarele exerciţii din clipul de mai jos.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex