De ce facem gușă? 3 cauze mai puțin cunoscute ale bărbiei duble

  • Publicat:

Gușa este un aspect care nemulţumeşte multe femei. Cauzată în principal de excesul ponderal, bărbia dublă sau gușa poate avea însă şi alte cauze. Să descoperim 3 astfel de posibile cauze.

Retenţia de apă – consumul excesiv de alcool, dulciuri şi alimente sărate este strâns legat de apariţia bărbiei duble pentru că acestea cauzează reţinerea apei în organism, inclusiv în zona gâtului.

Evită sau redu consumul unor astfel de alimente şi bea mai multă apă, deoarece deshidratarea favorizează reţinerea de apă în ţesuturi.

Intoleranţele alimentare – persoanele care se confruntă cu intoleranţă la gluten sau care suferă de sindromul colonului iritabil sunt mai predispuse să facă gușă, dar şi obrăjori dolofani.

Balonarea frecventă este un simptom care ar trebui să te pună pe gânduri şi să faci o vizită medicului, pentru analize amănunţite şi recomandări pentru o digestie sănătoasă.

Menstruaţia – explozia hormonală din apropierea menstruaţiei poate duce la o exacerbare a guşei. Progesteronul, mai exact, este vinovatul pentru umflarea feţei, a picioarelor şi a abdomenului în această perioadă delicată a lunii.

Dacă te confrunţi şi cu bufeuri iar ciclul menstrual este neregulat, e foarte posibil să intri în perioada de perimenopauză, o etapă de tranziţie care precede menopauza şi care poate dura ani întregi. Crezi că eşti prea tânără pentru a fi în situaţia asta? Gândeşte-te mai bine! Unele femei intră în perimenopauză chiar după împlinirea vârstei de 30 de ani.

Pentru a scăpa de gușă, poţi încerca următoarele exerciţii din clipul de mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân