Câte vaccinări împotriva hepatitei B și împotriva tuberculozei se fac în România lunar?

Tu ce știi despre vaccinul anti tuberculoză BCG și vaccinul împotriva hepatitei de tip B?
16.07.2021
Câte vaccinări împotriva hepatitei B și împotriva tuberculozei se fac în România lunar?
foto Shutterstock

De curând, Ministerul Sănătății din România a făcut un anunț despre vaccinurile antituberculoză BCG și vaccinul împotriva hepatitei B ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public privind aceste două vaccinuri utilizate în cadrul Programului național de vaccinare.

Oficialii Ministerului Sănătăţii au anunțat că au încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, livrate către compania Unifarm și ulterior către direcțiile de sănătate publică. De asemenea, în același comunicat de presă se anunță faptul că și  160.000 de doze de vaccin hepatitic B urmează să fie livrate în perioada următoare.

Câte doze de vaccin se fac lunar în țara noastră?

La nivel național, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B și 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B și 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătății a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între județe, în funcție de necesitățile locale, în vederea asigurării continuității în derularea Programului național de vaccinare.

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă și care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. În comunicatul de presă se menționează faptul că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Dieta pentru tiroidă