Cataracta şi razele ultraviolete

Radiaţiile ultraviolete sunt cunoscute pentru efectul dăunător asupra organismului, pe termen lung. Ele sunt responsabile de îmbătrânirea pielii, insolaţii şi leziuni cutanate degenerative care pot fi şi cancere.
  • Publicat:
Cataracta şi razele ultraviolete

Radiaţiile ultraviolete sunt cunoscute pentru efectul dăunător asupra organismului, pe termen lung. Ele sunt responsabile de îmbătrânirea pielii,  insolaţii şi leziuni cutanate degenerative care pot fi şi cancere.

Printre afecţiunile determinate de aceste radiaţii electromagnetice se pare că se numără şi cataracta.

25% din cazurile de cataractă sunt cauzate anual de expunerea la razele ultraviolete, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cataracta este boala ce defineşte opacifierea cristalinului, lentila biconvexă, transparentă din interiorului ochiului, care permite trecerea luminii spre retină şi rezultă astfel obţinerea unei imagini clare.

Cataracta este privită ca o boală ce apare la oameni în vârstă, dar există şi cataracte infantile (apar în copilărie) sau pur si simplu la adulţi. La tineri poate fi declanşată datorită unor traumatisme sau a altor boli, precum diabetul.

Primele simptome ale cataractei înseamnă scăderea treptată a acuităţii vizuale la distanţă, senzaţia de orbire la luminile puternice sau alterarea perceperii culorilor.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase
Redactor - Andra Nastase
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea: cum apare, cum o influențează hormonii și ce soluții există