Cât a luat în greutate Carmen Brumă pe parcursul sarcinii

Vedeta TV Carmen Brumă a lansat recent cartea "Jurnal de gravidă', un ghid pentru viitoarele mămici în ce priveşte alimentaţia sănătoasă în timpul sarcinii.
Cât a luat în greutate Carmen Brumă pe parcursul sarcinii

Vedeta TV Carmen Brumă a lansat recent cartea „Jurnal de gravidă’, un ghid pentru viitoarele mămici în ce priveşte alimentaţia sănătoasă în timpul sarcinii. Cartea este disponibilă în librăriile din toată ţara şi online pe www.librarie.net.

La eveniment, prezentatoarea TV a ales să poarte o rochiţă vaporoasă corai, care îi lăsa la vedere umerii perfect lucraţi, talia subţire şi picioarele tonifiate, semn că surplusul ponderal din timpul sarcinii a fost rapid eliminat cu o dietă adecvată şi sport pe măsură.

Invitaţii speciali la acest eveniment au fost Alesandra Stoicescu, Irina Mohora, Gabriela Firea, Irina Corduneanu, Oana Ioniţă, Adina Halaş, Cristian Mărgărit şi multe alte vedete îndrăgite.

Bineînţeles, nu avea cum să lipsească soţul lui Carmen, Mircea Badea, care a aplaudat-o şi i-a stat alături pe tot parcursul evenimentului.

nu e o lucrare ştiinţifică. Sunt sfaturile care pe mine m-au ajutat în timpul sarcinii. În speranţa că această carte va ajuta alte femei, am decis să împărtăşesc experienţa mea.

Cuprinde o serie de sfaturi şi un meniu pentru fiecare trimestru de sarcină”, a spus vedeta.

 

Cu acest prilej, Carmen a dezvăluit cât şi în ce ritm s-a îngrăşat pe parcursul celor nouă luni de sarcină.

Câte kilograme trebuie să iau în sarcină?

E întrebarea care m-a măcinat şi pe mine ca pe multe alte femei” spune Carmen Brumă.

Vestea bună e că nu există o cifră unică potrivită pentru toate gravidele, vestea proastă e că sunt totuşi nişte limite, indiferent de câte kilograme ai avut înainte de a rămâne însărcinată.

Cei mai mulţi medici de la noi recomandă o creştere ponderală ideală între 10 şi 12 kilograme.

„Eu mi-am propus să nu depăşesc 12 kilograme şi am reuşit. Sincer, nu mi-a fost deloc uşor! Pe parcursul celor nouă luni de sarcină am acumulat 10 kg, dar am făcut eforturi pentru asta. Nu sunt multe, nici puţine, ci greutatea necesară şi suficientă pentru un copil şi o mamă în condiţii normale” spune Carmen Brumă.

Iată care a fost ritmul în care s-a îngrăşat Carmen:

Săptâmâna 13 – plus 2 kg
Săptămâna 15 – plus 1 kg
Săptămâna 17 – plus 2 kg
Săptămâna 19 – plus 4 kg
Săptămâna 21 – plus 5 kg
Săptămâna 23 – plus 5,5 kg
Săptămâna 25 – plus 6 kg
Săptămâna 27 – plus 6,5 kg
Săptămâna 28 – plus 7 kg
Săptămâna 29 – plus 7,5 kg
Săptămâna 32 – plus 8 kg
Săptămâna 34 – plus 8,5 kg
Săptămâna 36 – plus 9,5 kg
Săptămâna 38 – plus 10 kg
Săptămâna 40 – plus 10 kg
Săptămâna 41 – naştere

Creşterea în greutate şi numărul de calorii sunt mai puţin importante decât calitatea alimentelor. Femeia gravidă are nevoie de aproximativ 150 de calorii în plus în trimestrul 1 şi 250-300 pe parcursul trimestrelor 2 şi 3. Adică un surplus nesemnificativ, deşi multe cred contrariul. 150 de calorii înseamnă două ouă fierte tari sau două felii de pâine integrală unse cu humus. 250 de calorii vin dintr-o friptură de pui mică (100 grame) şi o salată de legume.

Deci, lăzile cu mandarine, kilogramele de mere, tăvile cu prăjituri şi găleţile de îngheţată nu au justificare!

Testul sanguin care depistează depresia!
Testul sanguin care depistează depresia!