Carmen Brumă şi Elisabeta Lipă dau startul la alergare!

Peste 400 de mămici, tătici şi copii sunt aşteptaţi la linia de start a Crosului Familiei, eveniment ce se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 10, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Evenimentul îşi propune să fie un manifest al adoptării unui stil de viaţă sănătos pentru familiile din România.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Carmen Brumă şi Elisabeta Lipă dau startul la alergare!

Peste 400 de mămici, tătici şi copii sunt aşteptaţi la linia de start a Crosului Familiei, eveniment ce se va desfăşura sâmbătă, 25 octombrie, începând cu ora 10, în parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Evenimentul îşi propune să fie un manifest al adoptării unui stil de viaţă sănătos pentru familiile din România.

„Din 2010, am căutat împreună cu sportivii de la Ro Club Maraton şi cu psihologii noştri o soluţie pentru a aduce părinţii şi copiii împreună în parc să se bucure de mişcare. Am cunoscut de atunci mii de campionii ai sănătăţii, care au dus mai departe mesajul nostru de viaţă echilibrată, în care sportul şi alimentaţia sănătoasă sunt esenţiale atât pentru copii, cât şi pentru părinţi,” declară Monica Popescu, preşedintele Asociaţiei EMOVERE.

La eveniment vor fi prezente două invitate speciale care şi-au dovedit de-a lungul timpului iubirea şi pasiunea pentru mişcare şi care sunt o dovadă concretă a beneficiilor adoptării unui stil de viaţă sănătos – Carmen Brumă şi Elisabeta Lipă. De asemenea, participanţii vor avea ocazia să se fotografieze cu vedetele şi să le ceară autografe, la finalul competiţiei.
La finalul competiţiei, familiile participante vor primi medalii şi diplome, iar cele câştigătoare, premii din partea sponsorilor.

“Obiectivul asociaţiei Ro Club Maraton este acela de a promova alergarea ca formă de activitate fizică accesibilă oricui, de la copiii care fac primii paşi în viaţă şi până la sportivii de performanţă. Oamenii zilelor noastre sunt extrem de sedentari. E nevoie să transmitem permanent mesajul că fără activitate fizică nu se poate vorbi despre un stil de viaţă sănătos, iar acest mesaj trebuie să ajungă, în principal, la copii şi la familie, pentru că acolo se formează deprinderi esenţiale care pot marca întreg cursul vieţii,” declară Dr. Şerban Damian, preşedintele Asociaţiei Ro Club Maraton.

Crosul Familiei se va desfăşura pe trasee separate pentru echipe formate din cuplul părinte – copil, în funcţie de vârsta copilului. Fiecare cuplu părinte – copil va primi câte un număr şi câte o panglică pe care o vor ţine în mână, atât părintele cât şi copilul fiind nevoiţi să îşi adapteze reciproc ritmul  în care aleargă.  

O familie care adoptă un stil de viaţă sănătos este mai activă, are o alimentaţie mai corectă, petrece mai mult timp în aer liber, se odihneşte mai bine, prin urmare poate fi considerată mai fericită.

“Medicul de familie dedică timp special educaţiei familiilor pentru adoptarea unui stil de viaţă sănătos: alimentaţie variată, cu conţinut caloric scăzut, adaptată nevoilor fiecărei vârste, activitate fizică şi sportivă susţinută, echilibrarea timpului de lucru cu cel de recreere. Dacă suntem riguroşi şi perseverenţi în a oferi aceste sfaturi familiilor aflate în grija noastră, atunci putem spera să contribuim la îmbunătăţirea stării de sănătate pe termen mediu şi lung a românilor. Acesta este motivul pentru care asociaţia noastră sprijină acţiunile care stimulează mişcarea, deci un stil de viaţă sănătos!,” declară Dr. Ileana Anca Efrim Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti

Adoptarea unui stil de viaţă sănătos poate creşte durata de viaţă a membrilor unei familii. Este important ca părinţii să se informeze şi să îşi educe micuţii în legătură cu beneficiile mişcării sau a alimentaţiei sănătoase. Totodată, părinţii trebuie să conştientizeze faptul că exemplul personal este cel care îşi va pune amprenta asupra evoluţiei viitorului adult.

Crosul Familiei este realizat de Asociaţiiile EMOVERE şi Ro Club Maraton, cu sprijinul  Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti şi a Bayer România.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Filme noi pentru copii pe micile ecrane
Filme noi pentru copii pe micile ecrane
Recomandare video
Wrap-uri cu Salam Sinaia și Salam Victoria