Carența care îți distruge calitatea somnului. Vitamina de care ai nevoie pentru a nu mai lua pastile de somn

Iată care este vitamina de care ai nevoie pentru a avea parte de un somn de calitate. Multe persoane se confruntă cu această carență!
  • Publicat:
Carența care îți distruge calitatea somnului. Vitamina de care ai nevoie pentru a nu mai lua pastile de somn
Foto: envato

Sunt foarte multe persoane care se confruntă cu deficitul de vitamină B12. Lipsa calității somnului poate fi un semn al deficitului de vitamină B12, arată cercetările. Această carență, la fel și cea a altor micronutrienți, este asociată calității reduse a somnului și nevoii de a apela la pastile de somn.

Cercetătorii au descoperit că deficitul de niacină, magneziu, calciu și fibre este asociat tulburărilor de somn. În special deficitul de vitamină B12 include ca simptom și pielea palidă și îngălbenirea albului ochilor sau a zonei din jurul ochilor.

Această carență poate fi asociată și problemelor de la nivelul sistemului nervos și se poate manifesta și sub forma unor furnicături, în special la picioare.

Alte simptome ale deficitului de vitamina B12 includ problemele de concentrare, depresia, confuzia și chiar pierderile de memorie. Poate fi destul de dificil de monitorizat aceste simptome și mai ales de a fi asociate deficitului de vitamina B12, deoarece acestea pot fi atribuite multor cauze.

Adulții sub 65 de ani au nevoie de 1.5 micrograme de vitamina B12 zilnic, iar printre alimentele care conțin această vitamină se numără produsele lactate, ficatul, somonul și ouăle. Alte surse esențiale mai sunt carnea de pui și laptele slab, dar și cerealele fortifiate.

Concluzia privind această dietă și micronutrienții vine în urma unui studiu în care s-au analizat datele de la National Health and Nutrition Evaluation Survey, date provenite de la mii de locuitori din Statele Unite. De asemenea, în studiu se menționează că nivelul redus de vitamină B12 înrăutățește calitatea somnului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Web-Editor - Alexandra Necșoiu
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ... citește mai mult
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal