Care este formula pentru gogoaşa perfectă?

O profesoară de matematică a descoperit formula pentru gogoaşa perfectă.
Care este formula pentru gogoaşa perfectă?
Dacă ai reuşit să treci cu bine de cele 3 zile, în următoarea perioadă te vei „răsfăţa” cu gustări între mese şi nu vei mai avea restricţii în ceea ce priveşte grupele alimentare, dar cu condiţia ca la sfârşitul zilei să nu aduni mai mult de 1.500 de calorii. O aplicaţie care să îţi contorizeze caloriile din ceea ce mănânci s-ar putea dovedi utilă în acest interval.

O profesoară de matematică a descoperit formula pentru gogoaşa perfectă.  O formulă matematică, descoperită de profesoara Eugenia Cheng, arată că gogoaşa perfectă are diametrul găurii din mijloc de doar 11 milimetri, ceea ce îi conferă raportul ideal dintre coaja crocantă şi interiorul pufos, potrivit dailymail.co.uk, citată de Mediafax.

Profesoara de matematică a mai calculat că este nevoie de exact 5,8 grame de zahăr pentru a acoperi în măsură egală gogoaşa pe toate părţile.

Formula descoperită de profesoara britanică Eugenia Cheng arată că cu cât diametrul găurii din mijloc este mai mare, cu atât gogoaşa va fi mai crocantă, iar cu cât diametrul este mai mic, cu atât interiorul deliciosului desert este mai pufos. Profesoara a mai desoperit că diametrul unei gogoşi ar trebui să se încadreze între 72 şi 82 de milimetri.

Eugenia Cheng a declarat că a făcut toate aceste calcule pentru că, gogoşile, deşi sunt un desert delicios, sunt şi obiecte matematice foarte interesante, datorită formei şi proprietăţilor (crocante la exterior şi pufoase la interior).

„Este foarte uşor să te joci cu calculele matematice. Continuaţi să mâncaţi gogoşile exact aşa cum vă plac”, a spus Cheng.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice