Carbohidraţii cu digestie rapidă agravează acneea

Persoanele care consumă în mod excesiv produse având un indice glicemic ridicat, adică ce se digeră uşor, sunt mai predispuse problemelor dermatologice, în speţă acnee agresivă, potrivit unui studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
Carbohidraţii cu digestie rapidă agravează acneea

Persoanele care consumă în mod excesiv produse având un indice glicemic ridicat, adică ce se digeră uşor, sunt mai predispuse problemelor dermatologice, în speţă acnee agresivă, potrivit unui studiu publicat în Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Pe lângă alimentele cu indice glicemic ridicat, se pare că şi lactatele, consumate în mod frecvent, influenţează sau agravează acneea.

Indicele glicemic al alimentelor se referă la cantitatea de carbohidraţi care se măsoară pe o scară de la 0 la 100, în funcţie de efectul alimentului ingerat asupra nivelului de zahăr din sânge.

Alimentele care au un indice glicemic ridicat sunt cele uşor de digerat şi se absorb uşor, cauzând fluctuaţii semnificative asupra nivelului de zahăr din sânge.

Exemple de alimente cu indice glicemic ridicat: pâinea albă, gogoşile, fulgii de porumb, orezul expandat, orezul alb, pizza, zahărul, covrigeii, pepenele verde, cartofii prăjiţi sau la cuptor.

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cât de repede vă bate inima?
Cât de repede vă bate inima?
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate