Cancerul gastric, o consecinţă a kilogramelor în plus (studiu)

Obezitatea afectează milioane de oameni la nivel mondial, dar urmările acesteia nu sunt doar de ordin estetic. Potrivit unui studiu recent, surplusul ponderal ar putea creşte de până la trei ori riscul de apariţie a cancerului gastric sau esofagian.
22.02.2017
Cancerul gastric, o consecinţă a kilogramelor în plus (studiu)

Obezitatea afectează milioane de oameni la nivel mondial, dar urmările acesteia nu sunt doar de ordin estetic. Potrivit unui studiu recent, surplusul ponderal ar putea creşte de până la trei ori riscul de apariţie a cancerului gastric sau esofagian, scrie medicalnewstoday.com.

Cercetarea a fost realizată de specialişti de la Institutul de Cancer din Bethesda, care au analizat datele de la peste 400.000 de pacienţi cu vârste cuprinse între 50 şi 71 de ani.

Experţii au observat că 633 de participanţi au dezvoltat cancer esofagian şi 415 au dezvoltat cancer gastric, iar aproape 80% dintre aceştia acumulaseră de-a lungul vieţii 15-20 de kilograme şi erau încadraţi în stadiul de obezitate.

Află aici cum poţi preveni cancerul gastric!

Astfel, savanţii au concluzionat că obezitatea aproape că triplează riscul de cancer, iar o posibilă explicaţie ar putea fi că excesul ponderal cauzează arsuri gastrice şi reflux gastroesofagian, factori majori de risc în apariţia maladiilor mai sus menţionate. Totodată, kilogramele în exces duc şi la dereglări hormonale, care la rândul lor influenţează nivelul de insulină şi favorizează apariţia inflamaţiilor în organism.

Pe lângă aceste probleme, obezitatea creşte şi riscul de boli de inimă, atac cerebral şi diabet de tip 2.

Concluziile savanţilor în legătură cu acest studiu au fost publicate de curând în British Journal of Cancer.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”