Cancerul ar putea fi tratat cu plasturi

Medicii britanici au găsit o alternativă mai puţin obişnuită la tratamentele hormonale în cazurile cancerului de prostată: estrogen pe cale transcutanată, prin intermediul unor plasturi, anunţă lefigaro.fr.
Cancerul ar putea fi tratat cu plasturi

Medicii britanici au găsit o alternativă mai puţin obişnuită, dar extrem de eficientă la tratamentele hormonale în cazurile cancerului de prostată: estrogen pe cale transcutanată, prin intermediul unor plasturi, anunţă lefigaro.fr.

Tratamentul hormonal destinat blocării producţiei de testosteron, folosit până în prezent, prezintă câteva efecte secundare care îngreunează sănătatea generală a pacienţilor ce suferă de cancer de prostată în faze avansate.

Tocmai de aceea, specialiştii din Marea Britanie au căutat o soluţie ce implică mult mai puţine riscuri, iar ultimul studiu (publicat în The Lancet Oncoloy) a demonstrat că estrogenul este o modalitate sigură în cazurile de cancer cu metastaze.

Profesorul Emmanuel Chartier-Kastler, medic urolog la Spitalul Pitié-Salpêtrière din Paris a declarat: „Este un tratament foarte eficient, însă folosirea sa a fost diminuată, pentru că el măreşte riscul de accidente tromboembolice”.

În prezent, estrogenul este recomandat doar în rare cazuri, mai mult sub formă preventivă, împreună cu un tratament anticoagulant.

Ceea ce îl face toxic este modul de utilizare, aşa că specialiştii au dezvoltat o nouă formă de administrare care s-a dovedit a fi mult mai benefică.

În urma testării, concentraţia de glucoză şi de colesterol sangvin au scăzut în grupul pacienţilor care au purtat plasturi, spre deosebire de pacienţii care au primit tratament hormonal prin compuşii din clasa LHRH.

Pentru garantarea produsului, sunt necesare studii aprofundate.

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața