București, vezi cât de dulce ești! Campanie de testare gratuită a glicemiei, în toate sectoarele Capitalei

Bucureștenii își pot verifica gratuit glicemia în perioada 19 septembrie - 7 octombrie 2022.
19.09.2022
București, vezi cât de dulce ești! Campanie de testare gratuită a glicemiei, în toate sectoarele Capitalei

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), împreună cu Spitalul Clinic „Sf. Maria”, Spitalul Clinic Colțea și Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”, cu sprijinul Primăriei Capitalei și al celor șase primării de sector, a inițiat cea mai amplă campanie de testare gratuită a glicemiei, „București, vezi cât de dulce ești!”.

Campania se va desfășura în 14 locații din Capitală din 19 septembrie până pe data de 7 octombrie 2022, programul de funcționare al centrelor de testare gratuită a glicemiei fiind de luni până vineri, între orele 07:00 și 09:00.

„București, vezi cât de dulce ești!” este sloganul sub care se desfășoară această acțiune de prevenție, scopul fiind conștientizarea de către toți bucureștenii a pericolului grav pe care diabetul îl reprezintă pentru calitatea vieții și sănătatea generală a fiecăruia dintre ei, în special atunci când boala nu este diagnosticată și tratată la timp.

Prin susținerea necondiționată a acestei campanii, inițiată de către trei dintre unitățile noastre sanitare, respectiv spitalele Sf. Maria, Nicolae Malaxa și Colțea, o campanie dedicată profilaxiei și conștientizării unei maladii cu incidență extrem de ridicată, Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București reiterează interesul său constant pentru optimizarea calității serviciilor medicale și a stării de sănătate a populației și se preocupă, și sub această formă, pentru traspunerea în practică a celor trei elemente fundamentale ale promovării sănătăți: prevenție, protejarea sănătății și educația pentru sănătate, a declarat Oana Sivache, director general adjunct ASSMB.

Locațiile celor 14 puncte de testare gratuită a glicemiei sunt următoarele:

  • Sectorul 1: Piața Amzei (cort); Piața Matache (cort); Spitalul Clinic „Sf. Maria” (cort, în fața unității sanitare)
  • Sectorul 2: Piața Obor (cort)
  • Sectorul 3: Magazinul Unirea (cort, ieșirea de la metrou – M2); Piața Universității (cort, ieșirea de la metrou din laterala Spitalului Colțea); Dristor (cort, zona metrou)
  • Sectorul 4: Str. Străduinței nr.1B (cort); Șos. Berceni nr.50 (cort); Piața Sudului (cort)
  • Sectorul 5: Piața Rahova (cort); Stația de metrou Eroii Sanitari (cort, ieșirea de la metrou corespondență SUUB)
  • Sectorul 6: Zona Pasajului Lujerului (cort); Piațeta Drumul Taberei, Nr. 34 (cort)

Dacă rezultatul testării glicemiei ridică semne de întrebare pentru cadrele medicale din punctele unde se face analiza, pacienții sunt sfătuiți să meargă la medicul de familie pentru a fi îndrumați cu bilet de trimitere către un medic specialist diabetolog. Spitalele administrate de ASSMB unde bucureștenii se pot adresa pentru diagnosticarea și tratarea diabetului zaharat sunt Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și Spitalul Clinic Colentina.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă