Brânză veche de 3.600 de ani, descoperită într-un mormânt antic din China

Iubitori de brânzeturi, uniţi-vă! A fost descoperită cea mai veche brânză din lume. Dacă sortimentele de tip Gouda pot rezista cinci ani de la fabricaţie, altele zece ani, iată că acest tip de brânză rezistă, fiţi pregătiţi, încă din anul 1615 î.Hr, deci are aproape 3.600 de ani.
Brânză veche de 3.600 de ani, descoperită într-un mormânt antic din China

Iubitori de brânzeturi, uniţi-vă! A fost descoperită cea mai veche brânză din lume.

Dacă sortimentele de tip Gouda pot rezista cinci ani de la fabricaţie, altele zece ani, iată că acest tip de brânză rezistă, fiţi pregătiţi, încă din anul 1615 înaintea erei noastre, deci are aproape 3.600 de ani.

Brânza cu pricina a fost dezgropată de arheologi dintr-un mormânt antic din deşertul Taklamakan, China (se consideră că brânza era hrană pentru morţi în viaţa de apoi), iar oamenii de ştiinţă sunt pur şi simplu uimiţi de starea ei de conservare.

Ei cred că lipsa luminii, aerul uscat şi solul uşor sărat ar fi contribuit la menţinerea acestui soi de brânză de-a lungul timpului.

Experţii au analizat până acum doar proteinele şi grăsimile din acest sortiment de brânză şi aşa au putut estima vechimea acesteia.

Ei cred că acest tip de brânză nu conţinea lactoză, ci era mai degrabă un amestec de bacterii şi cheag microbian, care avea rol de coagulare.

De asemenea, spun savanţii, brânza de atunci ar fi semănat foarte mult la gust cu brânza tip cottage de astăzi, adică acele perluţe de brânză de vaci, cu gust uşor sărat.

Sursa: ryot.org

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Ce se întâmplă când donezi păr
Ce se întâmplă când donezi păr
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex