Brânza cu mucegai, secretul sănătăţii francezilor

Compania britanică Lyotec a publicat recent un număr de concluzii revelatoare privind descoperirea unor factori anti-inflamatori în vinişoarele albastre de mucegai ale brânzei Roquefort – factori ce ar putea explica stilul de viaţă sănătos al francezilor.
Brânza cu mucegai, secretul sănătăţii francezilor

Compania britanică Lyotec a publicat recent un număr de concluzii revelatoare privind descoperirea unor factori anti-inflamatori în vinişoarele albastre de mucegai ale brânzei Roquefort – factori ce ar putea explica stilul de viaţă sănătos al francezilor.

Cercetătorii uneia dintre cele mai cunoscute firme care dezvoltă şi comercializează tehnologie bio-medicală s-au întrebat: “Oare “regina brânzeturilor” este piesa lipsă din puzzle-ul care încearcă să explice “Paradoxul Francez”?”

Paradoxul Francez” este numele dat unui fenomen greu de pătruns de către medicii din lumea întreagă: Franţa este ţara cu cea mai redusă incidenţă a bolilor cardiovasculare, deşi dieta francezilor este foarte bogată în grăsimi saturate.

În căutarea marelui secret, specialiştii companiei Lyotec au conchis: una dintre cele mai apreciate produse lactate franţuzeşti  – brânza Roquefort – poate fi considerată cheia multor probleme de sănătate.

Factorii anti-inflamatori din vinişoarele albastre de mucegai ale brânzei Roquefort au proprietăţi unice ce funcţionează optim în medii acide, cum ar fi mucoasa stomacului şi suprafaţa pielii.

Mai mult, aceşti factori anti-inflamatori ar putea duce la dezvoltarea unor noi generaţii de medicamente şi produse cosmetice anti-aging, anunţă echipa Lycotec.
 

 

A apărut prima ediţie The ONE din 2014!
A apărut prima ediţie The ONE din 2014!