Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID-19. Medic: „Toate organele, din păcate, au cedat”

12.01.2021 | Paula Rotaru
Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID-19. Medic: „Toate organele, din păcate, au cedat”

Bogdan Stanoevici a murit, marți dimineața, la Spitalul C.C Iliescu din Capitală, din cauza complicațiilor cauzate de infecția cu noul coronavirus. Actor și candidat la alegerile prezidențiale în 2019, bărbatul în vârstă de 62 de ani se afla în stare gravă la Institutul Inimii C.C Iliescu, unde a fost transferat la sfârșitul anului trecut, de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Sfântul Pantelimon.

 Toate organele, din păcate, au cedat. Plămânul fibrozat a intrat în insuficiență organică, au declarat surse medicale pentru GÂNDUL.

Bogdan Stanoevici era cuplat la aparate, pe procedura ECMO, în scopul de a-i ajuta plămânii. Medicii au sperat ca, după o perioadă de 7-10 zile, plămânul acestuia să se refacă.

Plămânul este încă destul de afectat, drept pentru care echipa medicală a decis ca el să mai stea încă 7 zile – cel puțin – pe procedura ECMO. Ca veste bună, totuși, trebuie spus că Bogdan Stanoevici este cooperant, atunci când nu este sedat. Dar perioadele de nesedare sunt scurte, iar asta din considerente evidente, ce țin de respectiva procedură medicală, au transmis sursele medicale pentru GÂNDUL.RO, în urmă cu câteva zile.

Bogdan Stanoevici a murit din cauza COVID-19, dar a fost un aprig contestatar al măsurilor de protecție

La începutul lunii noiembrie, Bogdan Stanoevici declara că nu poartă mască de protecție împotriva infecției SARS-CoV-2 pentru că este „sănătos”. Actorul a mai spus că a făcut lunar teste anti-COVID, iar toate au ieșit negative. Bărbatul era în prima linie a protestatarilor anti-mască în urmă cu câteva luni.

Pentru a evita speculaţiile ulterioare şi atacurile inutile, vă spun eu acum – faptul că nu port mască este în primul rând pentru că sunt sănătos. Şi aici îl citez pe ministrul Sănătăţii, care a spus că masca o poartă oamenii bolnavi, oamenii sănătoşi nu o poartă. Am făcut în fiecare lună câte un test, din motive diferite. Toate negative. Pe de altă parte, am purtat-o acolo unde eram obligat să o fac, pentru că eu sunt un respectuos al legii şi mi-a ieşit un herpes. Îmi pare foarte rău că vă dau din casă, dar în momentul în care aş pune mască s-ar produce o infecţie şi chiar nu am timp de infecţii în acest moment, declara Bogdan Stanoevici într-o conferință de presă.